Üniversitemizde Engelliler İçin Mevlit Kandili Programı Düzenlendi

Engelsiz bir üniversite için çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz,  İl Müftülüğü ile birlikte engellilerimiz için Mevlit Kandili Programı düzenledi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Mustafa Hızal, bedensel, görme ve işitme engelliler ile birlikte öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Alim Yıldız, "Gerçekten biz bu işe girdikten sonra gördük ki, çok sayıda engelli kardeşlerimiz var ve bunların problemleri var. Bu problemleri halletmek bizim görevimizdir. Bunun için Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’ni kurduk. Bir yıldır burada çok güzel faaliyetler oluyor. Artık üniversitemiz ‘engelsiz bir üniversite’ olma yolunda devam ediyor." dedi.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ise,"Mevlid-i Nebi Haftası içerisinde programlar icra etmeye çalışıyoruz. Çeşitli mekânlarda çeşitli kurum ve kuruluşlarla bu haftayı kutlamak için programlar yapıyoruz. Ama yaptığımız bütün programlar içerisinde bu program çok önemli ve çok ayrı bir yere sahip." diye konuştu.

Konuşmaların ardından görme engelliler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra engelliler tarafından ilahiler ve naatlar okunurken programda duygusal anlar yaşandı. Program, görme engelli Yasin Kızıl’ın kabartma yazıdan okuyarak yaptığı duanın ardından sona erdi. Rektörümüz Yıldız ve İl Müftüsü Balkan, günün anısına engellilere çeşitli hediyeler verdi.



Haber Tarihi : 02.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER