Eczacılık Fakültesinde Film Gösterimi

Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Birliği (CUPSA) tarafından "Benzersiz" adlı film gösterimi ve ardından filmin yönetmeni Eczacı İlker Sarı ile söyleşi programı düzenlendi.

 

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, 37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Süha Özyazıcı, Eczacı ve Yönetmen İlker Sarı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 
Programda konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, “Uzun yıllar eczacılık gibi bir meslekte çalışmış bir insanın, belki hiç ilgilenmediği, hiç bulunmadığı bir alanda ben bir film yönetmeni olmak istiyorum, ben bir filmi yöneteceğim demesi oldukça büyük bir risk aslında. Büyük bir cesaret istiyor. Ben Sayın İlker Sarı’yı kutluyor ve davetimizi kabul ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 
37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Süha Özyazıcı, “Eczacılar arası her zaman bir dayanışma var. Bir meslektaşımın böylesine zor ve zahmetli bir işe kalkışması bizim camiamız için ciddi ses getirdi. Bir nevi sembol oldu. Eczacıların istediği zaman birçok alanda iyi şeyler yapabileceğinin sembolü oldu. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum öğrencilerimizi ve bizleri kırmayıp buraya kadar geldiği için. Eczacılar çok yoğun ve iletişim hâlinde. Bunu korumak bizim mesleğimizi korumak anlamına geliyor. Ne kadar bir aradaysanız ve iletişim içindeyseniz ve birbirinize ne kadar bağlıysanız o kadar güçlüsünüz. Burada geleceğimizi görüyorum. Bundan dolayı da gururluyum.” ifadelerini kullandı.

 
Film gösteriminden önce bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Kulüp faaliyetlerine oldukça önem veriyoruz. Tüm etkinliklerine destek veriyoruz. Bu ve buna benzer faaliyetlerin artarak devam etmesini arzu ediyoruz ve destek verdiğimizi sizlere ifade etmek istiyorum. Çok değerli yönetmenimize de teşekkür ediyorum, kendisi bizden birisi; eczacı, sağlıkçı. Başarılı bir film olmuş. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 
Yapılan konuşmaların ardından Eczacı İlker Sarı’nın yönetmenliğini yaptığı “Benzersiz” adlı film izlendi. İzlenen filmin ardından karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden program Eczacı ve Film Yönetmeni İlker Sarı’ya teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile son buldu.
 



Haber Tarihi : 19.03.2018

AYLARA GÖRE HABERLER