Engelli Haftasını Çeşitli Etkinliklerle Kutladık

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Üniversitemizin, engellilere yönelik etkinlikleri hafta boyunca devam etti.

Bu kapsamda Rektör Danışmanımız ve CENGEL birimi sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı ve engelli derneklerinin başkanları ile engelli vatandaşlarımız Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik ve Şehitlik Müzesi ziyaret etiler. Ziyarette görme engelli Ahmet Kızıl, Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Yukarı Tekke Camisi İmam-Hatibi Mehdi Bostancı dua etti.

Daha sonra Abdulvahab-ı Gazi türbesini ziyaret edildi. Burada Mehdi Bostancı Abdulvahab-ı Gazi hakkında özel konuklarına kapsamlı bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından İşitme Engelliler ve İşaret Dili Gönüllüleri, hatıra ormanına fidan diktiler. Fidan dikimini müteakip katılımcılar hep birlikte piknik yaparak gönüllerince hoş vakit geçirdiler.

İşitme ve görme engelliler için Paşabahçe’de düzenlenen piknikte Prof. Dr. Toparlı, anneler günü münasebeti ile bir konuşma yaparak bütün annelerin anneler gününü kutlayarak pikniğe katılan annelere karanfil, çocuklara da oyuncak verdi.

Hafta münasebetiyle Halk Eğitim Merkezi’nde Üniversitemiz, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen tarafından engellilere yönelik olarak “Haklarımızı Biliyor muyuz?” adlı panel düzenlendi.

Panel Başkanı Prof. Dr. Toparlı konuşmasında, “Biz Üniversitede CENGEL adlı bir birim kurduk Üniversitemizde elliye yakın engelli personelimiz var. Bu kardeşlerimizi özel servis aracımızla sabahleyin evlerinden alıp iş yerlerine getiriyor, mesai bitiminde de tekrar evlerine götürüyoruz. Hastanemizde ve Diş Hekimliği Fakültemizde engelli kardeşlerimize yardımcı olmak amacıyla engelli rehberleri tahsis ettik. Tedavi olmaya gelen engelli kardeşlerimize hastanede kaldıkları süre içinde yardımcı oluyorlar. Üniversitemizde her birimin önüne engelli araç park yerleri yaptırıyoruz. Rektörlüğümüzde görev yapan 21 personelimiz işaret dili kursu alıyorlar. Engellilere yönelik bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Yine bu kapsamda Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aile ve Tüketici Hizmetleri, Sosyal Destek Hizmetleri Dalı öğrencileri işitme engellilerine yönelik program düzenledi.

Prof. Dr. Recep Toparlı burada yaptığı konuşmasında, “Çevrenizde işitme engelli, görme engelli, bedensel engelli ve zihinsel engelli varsa onlara saygı duyun. Onlara acımayın, onlar kendilerine acınmasını istemiyorlar. Cenab-ı Allah onların eksik olan duyularının yerine bizde olmayan birçok özellik veriyor. Biz yıllarca sağır dedik geçtik, kör dedik geçtik, onların dünyasına hiç inemedik. Ancak devletimiz 2005 yılından beri engellilere sahip çıkıyor ve çok güzel hizmetler yapıyor. Üniversitemizde CENGEL adlı bir birim kurduk. Engelli kardeşlerimizle ilgileniyoruz.” dedi.

Engelliler Haftası münasebetiyle Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikler, Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencileri ile İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında Üniversitemiz Cumhuriyet Stadyumu’nda yapılan futbol maçı ile son buldu. Futbol maçını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanlarımız Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, öğretim elemanları ile işaret dili kursuna katılan kursiyerler heyecanla izlediler.

HABERLE İLGİLİ VİDEOLAR İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch SRT



Haber Tarihi : 17.05.2017

AYLARA GÖRE HABERLER