Hayırseverden Üniversitemize Destek

Uzun yıllar Üniversitemiz Tıp Fakültesinde laborant olarak çalışan ve 2015 yılında vefat eden Saliha Öztürk’ün ailesi Üniversitemize destek verdi.

1957’de Sivas’ın Suşehri ilçesinde doğan Öztürk, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Teknik Hizmetler Koleji’nden mezun olduktan sonra memleketine hizmet etmek amacıyla Üniversitemiz Mikrobiyoloji ve Biyokimya laboratuvarında çalışmaya başladı. Daha sonra aynı fakültenin Kan Bankası’nda laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan Öztürk 1982 yılına kadar Üniversitemize hizmet etti.

35 yıllık hizmetinden sonra 2011 yılında emekliye ayrılan Öztürk, 2015 yılında vefat etti.

Ailesi hem Üniversitemize destek olmak hem de Öztürk’ün anısını yaşatmak amacıyla Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu’na bir adet laboratuvar yaptırdı.

Laboratuvarın açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duran Ataş ve Saliha Öztürk’ün ailesi yaptı.

Rektörümüz, Üniversitemize gösterilen vefa adına Öztürk’ün ailesine teşekkür belgesi verdi.

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ve beraberindekiler laboratuvarı incelediler.

Haber Tarihi : 09.11.2017