“Hasta Hakları: Önce Sorumluluk Sonra Hak” Konulu Panel Düzenlendi

26 Ekim “Hasta Hakları Günü” münasebetiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 4 Eylül Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Ebrar Ilıman Yaltagil, Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aysel Arslan ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Rukiye Aslan’ın iş birliğinde, “Hasta Hakları: Önce Sorumluluk Sonra Hak” konulu panel gerçekleştirildi.

 

Programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Enis Baha Biçer, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Rüstem Hasbek, dekanlar, müdürler, sağlık çalışanları, akademisyenler, ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim’in yaptığı panele konuşmacı olarak, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü Meral Yıldırım, Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak Aydemir ve Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ebrar Ilıman Yaltagil katıldı. 

 

Programda, hasta haklarının sağlık hizmetlerinde uygulanmasından, hasta haklarındaki ahlaki ve yasal durumdan, hastaların ve hasta yakınlarının haklarından ve hakları olduğu kadar sorumluluklarından bahsedildi.

 

Gerçekleştirilen panel sonrası katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.
 



Haber Tarihi : 26.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER