Rektörümüzün 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra topraklarımıza göz diken, bizleri tarihe gömmek için birleşen İtilaf Devletleri bu amaçla Sevr Anlaşması’nı Osmanlı Devleti’ne imzalattılar.

Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün farkında değillerdi. 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla birlikte yakılan özgürlük meşalesi bütün Anadolu’yu sarmıştı.

 

Ardından yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri, Amasya Genelgesi’yle başlayan Kuva-yı Milliye ruhu, esaret altında yaşamaktansa ölümü göze alarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen milletimizin damarlarında âdeta kan gibi dolaşmaya başlamıştı.

 

“Bağımsızlık Kaderimizdir” şiarıyla düşünen ve yaşayan milletimize boyunduruk vurulamayacağı 30 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’da bir kez daha tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bize düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu toprakları düşmana çiğnetmemek, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışmaktır.

 

Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.



Haber Tarihi : 29.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER