Uzaktan Eğitim İçerikleri Yaklaşık 1.500.000 Defa Görüntülendi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 18 Mart 2020 tarihinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan uzaktan eğitim yolu yürütülmesi kararı alınmasının ardından üniversiteler kısa sürede uzaktan eğitim sistemlerini oluşturarak eğitime başladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde de örgün olarak sunulan dersler uzaktan eğitim sistemi üzerinden verilmeye başlandı ve 23 Mart 2020 tarihinden itibaren asenkron ve senkron olarak eğitim süreci devam ediyor.

Bu süreçte asenkron olarak yapılan ön lisans ve lisans düzeyindeki 405 bölüm/programa 39.015 öğrenci sistem üzerinden giriş yaptı. Akademik birimler bu süreçte 56.889 ders içeriği öğretim elemanları ise 1654 adet ödevi sisteme yükledi. Ders içerikleri ve ödevler yaklaşık 1.500.000 defa görüntülendi.

Senkron olarak yapılan lisansüstü, formasyon ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Suşehri Sağlık Yüksekokulunda bulunan uygulamalı dersleri kapsayan intörnlük eğitimlerinden 176 bölüm/ anabilim dalında 4025 öğrenci sisteme giriş yapmış, 8939 içerik yüklenmiş ve 1987 canlı ders işlendi.

Öğrenciler Online Sınavı Sevdi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde ön lisans ve lisans düzeyinde uzaktan eğitim ile sürdürülen eğitimlerin yanında ara sınavlar da uzaktan eğitim yöntemi ile yapıldı. Yaklaşık iki hafta süren online ara sınav dönemi boyunca öğrencilerin % 91’i online sınavlarını sorunsuz bir şekilde tamamladı.

Öğrencilerin yaklaşık % 9’u ise çeşitli mazeretlerden dolayı sınava girememiş veya sınav esnasında yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle sınavlarını tamamlayamamış veya tüm sorulara cevap verememiş olmakla birlikte bu durumda olan öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla 4-8 Mayıs 2020 tarihleri arasında mazeret sınavları yapılacak.

Haber Tarihi : 30.04.2020