Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Mezuniyet Töreni yapıldı.

 

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonunda gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Atalay Uslu, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdem Şenel, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven “Fakültemiz kurulalı yaklaşık 11 yıl oldu. Fakültemiz, o günden bu güne ülkemize çok kıymetli veteriner hekimler yetiştiriyor. Veteriner hekimlik insan sağlığı üzerinde de direkt etkili olan, sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası. Bütün sağlık sistemini birbirine bağlı zincirler gibi düşündüğümüzde bu zincirlerden birinin bile kopuk olması tüm sistemi etkiliyor. Yani insan sağlığının iyi bir durumda olması adına hayvan sağlığının da yeri tartışılmaz. Veteriner hekimlerin oynamış oldukları rolün önemi salgın sürecinde anlaşılmış oldu.” dedi.

 

Dekan Prof. Dr. Uslu “Veteriner hekimliğin hayvan ve insan sağlığında önemi tartışılmazdır. Bir veteriner hekimin meslek hayatı boyunca hayvan ve insan sağlığına hizmet sunarak doğayı koruyarak çevre bilinci içerisinde hareket ederek sizlerin bu mesleğin görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde taşıyacağınıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Yıldız “Beş yıl önce başladığınız fakültenizden bugünden itibaren mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki çalışma hayatınızda sizlere başarılar diliyorum. Veteriner hekimlik kutsal bir meslek. Sizler halk sağlığı, hayvan sağlığı ve gıda güvenliği konularında önemli görevler üstleneceksiniz ve insanlığa faydalı olacaksınız.” diye kendini ifade etti.

 

Son olarak söz alan Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şenel “Beş yıllık süre içerisinde çok zorlu bir eğitimden geçtiniz. Salgına rağmen gerek teoride gerek pratikte ilerleyerek başarıyla mezun oldunuz. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.

 

Törende fakülte birinci, ikinci ve üçüncülerine diplomaları ile plaketlerini, Rektör Yardımcısı Ataseven, Genel Sekreter Özköse ve Dekan Uslu verdi.

 

Mezuniyet Töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma seremonisi ile sona erdi.
 



Haber Tarihi : 01.07.2022

AYLARA GÖRE HABERLER