TÜBİTAK’tan Stajyer Öğrencilere Burs İmkanı

TÜBİTAK tarafından hazırlanmış Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR), lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla düzenlenmekte olup Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinden Beril Özer ve Rümeysa Ekinci isimli öğrencilerimiz bursiyer olmaya hak kazanmışlardır. 


Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri ve Araştırma Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nazan Yurtcu’nun yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı tarafından desteklenen “Sıçan Batın İçi Endometriozis Modelinde VEGFR1-3 kinaz inhibitörü Frukuintinibin Etkisi: VEGF/VEGFR ve HİPPO-YAP Moleküllerinin Rolü” başlıklı projesi ve “Term ve Erken Doğum Yapan Annelerde Kan, Plasenta ve Myometrium Dokularında Hippo-YAP Yolağı Gen ve Proteinlerinin ve İlişkili miRNA195, miRNA-181c, miRNA-200a ve miRNA-375 İfadelenmelerinin Analizi” başlıklı projelerinde bursiyer olarak çalışma yapacaklardır. 


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Yurtcu “Son yıllarda gençlerimizin bilimsel araştırmalarda çalışma ve proje yapma konusundaki isteklerinin artmış olması ülkemiz adına sevindirici bir gelişmedir. Gençlerle çalışmak, gençlerimizin bu konuda heyecanını ve azimlerini görmek ve bilimsel çalışmalar için proje geliştirmelerinde katkıda bulunmak beni de heyecanlandırmakta ve mutlu etmektedir.” dedi.
 



Haber Tarihi : 01.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER