“Öteki Sinema ”da İlk Film Gösterimi

İletişim Fakültemiz, “Öteki Sinema” adlı projesini tamamlayarak ilk film gösterimini gerçekleştirdi.

Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Koordinasyon Birimi tarafından yapılan sinema salonunda ilk film gösterimi yapıldı.

Film gösterimine Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversite yönetimi ile İletişim Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Sinema salonunda izlenen ilk film İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Bilal Sert’in senaristliğini yaptığı ve birçok dalda ödül almış olan “Kalandar Soğuğu” adlı film oldu.

Film gösterimi öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “İletişimin Fakültesinden hocalarımız DAP’a bir proje vermişti ve bu proje sonunda böyle bir salona kavuştuk. Bugün bir film seyretmeye geldik. Üniversitemiz için oldukça önemli bir salon olduğunu düşünüyoruz. Zaman zaman hem şehirden öğrencilerimize hem de sosyal hizmetlerde kalan öğrencilerimize film gösterimi yapılacak. Bu salonu bize kazandıran hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz için de sevindirici bir durum.”  şeklinde konuştu.

Haber Tarihi : 03.01.2018