Azerbaycan’da Bir İlk

Türk tarihi ve kültürünün daha ayrıntılı öğretilmesi amacıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın 9 Mart 2001 tarihli 641 sayılı kararnamesi ile kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin önemli kurumlarından Azerbaycan Atatürk Merkez ilk kez Türkiye’den bir şairin kitabını yayımladı.

 

Türk Dünyası’ndan birçok edebî şahsiyeti Türkiye Türkçesine kazandırarak ortak Türk edebiyatının oluşmasına katkı sağlayan Gemerek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kenan Çarboğa’nın “Turan Aşkı” isimli şiir kitabı Bakü’de yayımlandı. 

 

Kitabın danışmanlığını Azerbaycan Atatürk Merkezi Başkanı ve Milletvekili Ord. Prof.Dr. Nizami Caferov, redaktörlüğünü ise Deyanet Osmanlı üstlendi.  164 sayfadan oluşan kitap, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi Nizami Gencevi Edebiyat Enstitüsü Azerbaycan-Asya Edebi İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bedirhan Ahmedli’nin “Çağımızın Turan Şairi” başlıklı sunuş yazısıyla başlıyor. 

 

Konu hakkında konuşan Gemerek Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Kenan Çarboğa, “Kitabın yayını hususunda titiz çalışmalarından dolayı Ord. Prof. Dr. Nizami Caferov ve Deyanet Osmanlı’ya çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan ve Türkiye’nin derin tarihî ve kültürel bağlarının daha güçlendirilmesi için bu tür çalışmaları çok kıymetli buluyorum. Ayrıca Türkiye Türkçesinin, Türk Dünyasının ortak iletişim dili olmasında bu tür çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Umarım bu çalışma birliğimizi ve dirliğimizi diri tutmamıza ve daha da kenetlenmemize vesile olur.” dedi.
 



Haber Tarihi : 23.06.2020

AYLARA GÖRE HABERLER