Belediye Başkanı Sami Aydın, Yeni Kayıt Olan Öğrencilerle Buluştu

 Belediye Başkanı Sami Aydın, Mühendislik Fakültemize yeni kayıt olan öğrencilerimiz için düzenlenen “Sivasımızı ve Üniversitemizi Tanıtıyoruz” etkinliği kapsamında öğrencilerimizle bir araya geldi.

 

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Sami Aydın’a Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Enis Baha Biçer ve akademisyenler eşlik etti.

 

Programın açış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Erdem, Mühendislik Fakültesinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, araştırma, eğitim altyapısı ve akademisyen sayısı olarak oldukça güçlü bir fakülte olduğunu ifade etti. Üniversitede eğitim alırken mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, diğer mühendis adaylarından farklılaştıracak çalışmalar yapmaları gerektiğini belirtti.

 

Sivas tanıtım filmi ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, öğrencilere “Sivas’a ve Üniversitemize hoş geldiniz” diyerek Sivas’ın tarihi, kültürü, önemli doğal güzellikleri ve Sivas Belediyesince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Sivas'ın Anadolu'nun en köklü illerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, “Selçuklu dönemine ait çok önemli izleri bu şehirde bulabilirsiniz. Keza Osmanlı döneminde önemli merkez, Cumhuriyetimizin de temellerinin atıldığı bir şehir. Üç medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir Sivas...

 

İnanıyorum ki buraya gelirken şehirle ilgili hepinizde bir kanaat vardır ama gördükten, tanıdıktan sonra pozitif yönlü çok farklı şeylerle karşılaşacaksınız. En önemlisi Sivas huzurlu, güvenilir bir şehirdir. Öyle ki, kızlarımız gece geç saatlerde dahi Sivas’ın caddelerinde, sokaklarında huzur içerisinde, güven içerisinde, kendilerini bir risk altında hissetmeden gezecek, eğelenecektir. Bu bakımdan Türkiye’nin en güvenilir illerinden birisi dersek abartmış olmayız.” ifadesini kullandı.

 

Sivas halkının misafirperverliğine atıfta bulunan Başkan Aydın, “Sivas halkının sıcaklığını burada hissedeceksiniz. Burada gezebileceğiniz, eğlenebileceğiniz, dinlenebileceğiniz alternatiflerin az olmadığı, hatta birçok ile göre fazla olduğunu göreceksiniz. Özellikle yeşil alanlarımız, bölge parklarımız, mesire alanlarımız, her biri birbirinden güzel. Çok fazla ilde bulamayacağınız dinlenme alanlarını, Sivas’ta bulacağınız kanaatindeyim.” diye konuştu.

 

Üniversiteye yapılan toplu taşıma merkezi ile öğrencilerin şehrin her yerinden tek biletle yerleşkeye ulaşabildiğini hatırlatan Başkan Aydın, alternatif ulaşım güzergâhları ve Kızılırmak üzerine yapılan yeni köprülerle ulaşım sorununun ortadan kalktığına işaret etti.

 

Öğrenciler için düzenlenecek gezi ve tanıtım turlarına her türlü desteği vereceklerini dile getiren Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü; Belediyemizin gençlerimize yönelik birçok faaliyeti var. Kültür merkezlerimiz sayesinde bir taraftan eğitiminize devam edip, diğer taraftan da yeni beceriler kazanabilirsiniz. İnşallah Sivas’ta eğitim hayatınızı tamamladığınızda, ülkemize hatta insanlığa hizmet edecek her yönden donanımlı bir birey olarak sizleri göndermek isteriz.”

 

Başkan Aydın’ın konuşmasının ardından kendisine Üniversitemiz yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

 

Program sonunda Aydın ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Haber Tarihi : 10.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER