Sivasspor Üniversitemizde

 Sivasspor Teknik Direktörü Hakan Keleş ile futbolcuları Ziya Erdal, Mert Hakan Yandaş, Fatih Aksoy, Arouna Kone, Delvin N´Dinga ve Yardımcı Antrenörümüz Mohammed Ali Kurtuluş üniversitemiz öğrencileri ile bir araya geldi.


Cumhuriyet Üniversitesi Sivassporlular Topluluğu ve Çılgınlar 58 taraftar grubu öncülüğünde 'Sivas ve Futbol' programı kapsamında Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa çok sayıda üniversite öğrencisi ve taraftar katıldı.

Programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktörümüz Hakan Keleş, cumartesi günü oynayacağımız Kayserispor maçının takımımız açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Takımda teknik direktörlük kariyerine nasıl başladığını anlatan Keleş, "Samet Hocamızla göreve başlamıştım. O ayrıldıktan sonra başkanımızla konuştuk, benim kalmamı istedi. Sonra Tamer Hocamız göreve başladı. 11'inci haftada bir ayrılık süreci yaşadık. O gidince Beşiktaş maçına takımı benim hazırlamamı istedi. Maçtan öncede bana anlattı 'Bak Bülent Hocayı da böyle hoca yaptım. Yine bir Beşiktaş maçı sen gel, senle devam edelim' dedi. Bizde oyuncularla beraber çok iyi hazırlandık. Benim için kritik bir maçtı. Allah'a şükür maçı aldık. İyi bir birliktelik ve iyi bir galibiyetle bana güvenenleri mahcup etmedik. Sonuçta iyi bir grafik yakaladık ve inşallah böyle devam ederiz. Yavaş yavaş uyum sürecini atlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Ligde inişli çıkışlı grafiklerin olduğunu belirten Keleş, "Her maçta aynı performansı bekleyemezsiniz. Bizim amacımız futbolcuların performansını yükseltmek. Çok kötü oynadığımız maçlar olmadı. Futbol geniş bir bakış açısı içerir. Size göre kötü oynamışızdır, bana göre iyi oynamışızdır. Elimizden geldiğince iyi oynamaya çalışıyoruz. Zaman zaman kötü oyunlar oluyor ama her zaman başarılı olamazsınız zaten. Büyük camialar bile bir sürü sıkıntılar yaşıyor ama biz oyun olarak çok kötü durumlara düştüğümüzü zannetmiyorum. Son haftalarda sonuçlarda biraz talihsizlikler yaşadık. Gol atıyoruz daha anons yapılırken gol yiyoruz, bunlar talihsizlik. Düzeltmek için uğraşıyoruz. Günlerce antrenman yapıyoruz düzeltmek için, inşallah düzelecek." ifadelerini kullandı.

Devre arasında transfer yapmanın kolay olmadığını belirten Keleş, "Birçok sorunlar çıkıyor. Oyuncuyla anlaşıyorsunuz vergi problemi bile çıkıyor. Menajerler, maddiyat, bir sürü sıkıntılar, oyuncuyu ikna ediyorsunuz, eşini ikna edemiyorsunuz. Transferde kulüp menfaatleri çok önemliydi. Bir sürü şeyi göz önüne alarak transfer yapıyorsunuz. Oynayan oyuncularımıza güvendik. Kadromuzda sıkıntı yaşamıyoruz. Kone'nin iki haftalık sıkıntısı oldu. Çok fazla sakatlık problemleri yaşamıyoruz. Genç oyuncularımıza da şans veriyoruz, onlar da bu şansı iyi değerlendiriyor. Kadromuza güvendik, oyuncularımızın hepsinden memnunuz, bu şekilde devam ediyoruz. İnşallah bizi mahcup etmeyecekler." şeklinde konuştu.

Delvin N'Dinga soru üzerine Sivasspor ile olan transfer sürecini şu şekilde anlattı, "Transfer süreci aslında gerçekten kafamda kaldı çünkü kariyerimde ilk defa böyle bir olay yaşadım. Bir kulübün ne kadar bana ihtiyaç duyduğunu anlattılar ve gerçekten beni transfer etmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu da kulübün iradesini gösteriyor beni ne kadar istediklerini. Mesela sevdiğimiz bir kişi bir kız varsa her zaman onun peşinden gideriz hiç bırakmayız. Benle Sivasspor arasında aynı bir olay yaşandı. Evet, kız ben oluyorum." dedi.
 



Haber Tarihi : 09.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER