"Azim Varsa Engel Yoktur" Söyleşisi Gerçekleştirildi

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu ve Sivas Bedensel Engelliler Spor Takımı tarafından Âşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde “Azim Varsa Engel Yoktur” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Programa, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen katıldı.

Programda konuşan Bedensel Engelli Sporcular ve Boccia antrenörü Şefika Kaygusuz, 13 yıldır bedensel engellilerle çalıştığını söyledi. Takım hâlinde birçok başarıya imza attıklarını belirten Kaygusuz, bedensel engellilere spor yapmaları çağrısında bulundu.

Bedensel engelliler boccia takım kaptanı Ferid Kahriman ise inanan insanların başarıya ulaşacağına ifade etti. Kahriman, “Spora başladıktan sonra özgüvenim arttı. İnsanlarla iletişimim güçlendi. Tüm engellilere spor yapma teklifinde bulunuyorum.” dedi.

Söyleşinin ardından ilçe protokolünün katılımıyla boccia müsabakası düzenlendi.

Programın ardından sporculara çeşitli hediyeler verildi.

Haber Tarihi : 29.04.2017