Üniversiteyi Öğrencinin Gözünden Görmek Gerekiyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER) tarafından online olarak düzenlenen “Anadolu Buluşmaları” isimli programa katıldı.

 

Video konferans yoluyla gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ÜNDER Başkanı Prof. Dr. Muhammet Kurulay yaparken, programa konuk olarak Rektör Yıldız’ın yanı sıra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da katıldı.

 

Programda rektörler, göreve geldikleri günden bu yana üniversitelerinde yaptıkları çalışmaları anlattılar.

 

Rektör Yıldız konuşmasının başında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hakkında genel bilgi aktardı. 


Göreve geldiği 2016 yılından bu yana Üniversitenin bilimsel faaliyetlerinden eğitim kalitesine, kurumsallaşmadan fiziki çehresine kadar birçok konuda çalışma yaptıklarını söyleyen Rektör Yıldız, öğrenciler, akademik ve idari personelin doğum günlerini baz alarak her yıl Üniversiteye 60 binin üzerinde fidan diktiklerini anlattı.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız sözlerine kurumsallaşmaya önem verdiklerini belirterek devam etti. Rektör Yıldız, “Bu doğrultuda birçok yeni program satın aldık. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin kullandığı kimlik kartları aynı zamanda bir bankanın verdiği kredi kartıydı. Bu kartların tamamını değiştirdik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz için ayrı tasarlanmış kartlar oluşturduk. Bu kartları birçok özellik yüklenebilecek şekilde tasarladık. Kurumsallaşma noktasında epey bir yol katettik.” dedi.

 

Üniversiteyi Öğrencinin Gözünden Görmek Gerekiyor

 

Bilimsel çalışmalar noktasında akademisyenlerimize, “Bilimsel çalışmalarınızda tamamen yanınızdayız, projeler üretin, bu projeleri biz destekleyelim.” dediklerini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Yıldız kadro konusunda da ilk zamanlarda zorluk yaşadıklarını kaydederek, “Kadrolarla ilgili çalışmalarımızı yaptık ve yaptığımız çalışmalar neticesinde kadroları da aldık. Kadrosu gelen arkadaşlarımızın hemen kadrosunu veriyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum yaptık. Sempozyumlarımızı da kitap olarak bastık. Matbaamızda 4 yıllık zaman zarfında 70 civarında kitabımız basıldı. Bu kitaplar profesyonel yayınevleri kalitesinde basılıyor. Öğrenci kulüpleriyle ilgili de çalışmalarımız oldu. Öğrencilerle aramızdaki irtibatı hep canlı tutmaya çalıştık. 2017 yılından itibaren Söz Meclisi isimli programlar düzenledik. Söz Meclisi programlarında öğrencilerle bir araya geliyorduk. Öğrencilerle tanışıyoruz, onların bölümleriyle, fakülteleriyle ve üniversiteyle ilgili düşüncelerini öğreniyoruz. İsteklerini alıyoruz ve ilk planda da bu isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü üniversiteyi öğrencinin gözünden görmek gerekiyor. Bir öğrencimiz bize şunu söyledi: Hocam biz bölüm başkanımıza bile ulaşamıyorken, Rektöre çok rahat ulaşıyoruz. Şeffaf olmak gerektiğini düşünüyorum. Öğrencinin memnuniyetinin eğitim kalitesini de getireceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

 

Rektör Yıldız daha sonra Üniversitede yapılan fiziki çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Yerleşkede güvenliğine son derece önem verdiklerini, bunun için duvarlardan aydınlatmalara Hızlı Geçiş Sistemine (CÜHGS), yol ve kaldırımlara, çevre düzenlemesine kadar birçok konuda çalışma yaptıklarını aktardı. Üniversiteye gölet kazandırdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, burada Sivas’ın tarihî eserlerini sergilediklerini ve Hasbahçe adını verdikleri göleti yaparken üniversite bütçesinden harcama yapmadıklarını, il müdürlüklerinden, hayır sahiplerinden yardım aldıklarını anlattı.

 

3 yıldır uğraştıkları Yeni Hastanenin yapı ihalesini bu hafta gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Yıldız bunun şehre çok büyük bir getirisinin olacağını bunun yanı sıra mevcut hastaneye 740 kişilik bir kadro sağlandığının altını çizdi. 

 

Erasmus’ta Türkiye birinci olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yıldız, Koç Üniversitesi ve ODTÜ’nün 2’nci ve 3’üncü sırada yer aldığını anlattı.

 

Programın tamamı https://www.youtube.com/watch?v=YCGy6Y3oyUQ adresinden izlenebilir.
 



Haber Tarihi : 13.05.2020

AYLARA GÖRE HABERLER