14 Mart Tıp Bayramı Coşku İle Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı coşku ile kutlandı.


Yerleşkemizdeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler çerçevesinde fotoğraf sergisi, tavla, basketbol, futbol, gokart turnuvaları gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinliklere öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Tıbbiyeli Hikmet gibi Bayrak Asıldı

Dr. Ebuzer Bekâr ve İsmail Toraman tarafından Dr. Hikmet Boran’ın 14 Mart 1919 tarihinde İngiliz İşgaline Karşı Tıp Öğrencilerinin direnişini göstermek için Mektebi Tıbbıye-i Şahane’nin iki kulesi arasına İstanbul’un her yerinden görülebilecek şekilde bir Türk Bayrağı çekmesinin 100. yılında aynı ruhun devam ettiğini sembolize etmek amacıyla Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi binasının tepesine de Türk Bayrağı asıldı.

Prof. Dr. Yavuz Siliğ’den Fotoğraf Sergisi

Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Prof. Dr. Yavuz Siliğ, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcıları, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında 14 Mart Tıp Bayramının millî bir duruş olduğunu ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven; “14 Mart aslında ülkemizin İngiliz işgaline karşı direnişinin bir göstergesidir. Gençlerimizin özellikle bu anlamda duygu içerisinde 14 Mart’ı kutlamalarını, bunun farkında olmalarını rica ediyorum. Herkesin ellerine, emeğine sağlık.” dedi. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde çeşitli etkinliklerde görev alan herkese teşekkür ettiğini belirterek, bu tür aktivitelerin devamını beklediklerini ifade etti. 

Prof. Dr. Yavuz Siliğ, “14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Rektörlüğüm ve Dekanlığımızın geleneksel hâle gelen fotoğraf yarışması ve sergisi için toplandık. Fotoğraflarımız dönem-1’den dönem-6’ya kadar olan öğrencilerimize ait. Bir de dışarıdan, il dışından da fotoğraf gönderen oldu. Biz ilanımızda tüm sağlık çalışanları gönderebilir demiştik. O yüzden de hemşireler ve sağlık teknisyenleri de fotoğraf gönderdi. Fotoğraf göndererek sergiye katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi. 

Sergi açılışı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 



Haber Tarihi : 18.03.2019

AYLARA GÖRE HABERLER