Sivas ve Üniversite Tanıtım Günleri Sona Erdi

Rektörlüğümüz tarafından ilki 2016-2017 eğitim-öğretim yılında birinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Sivas ve Üniversite Tanıtım Günleri”nin 4’üncüsü sona erdi.

 

Sivas’ın tarihi, kültürel güzellikleri başta olmak üzere şehrin birçok özelliğinin şehrin ileri gelenleri tarafından anlatıldığı, Üniversitemizin sosyal, kültürel, bilimsel, sportif faaliyetlerinin akademisyenlerimizce tanıtıldığı programa öğrenciler büyük bir ilgi gösterdiler.

 

Selçuklunun, Osmanlının ve Cumhuriyetin en önemli şehirlerinden biri olan Sivas’ın manasının daha iyi anlaşılması ve medreselerin çokluğundan dolayı ‘âlimler diyarı’ olarak anılan şehrimizin markalarından biri olan Üniversitemizin eğitim kalitesi, sosyal ve bilimsel faaliyetlerinin 1’nci sınıf öğrencilerimize anlatılması için gerçekleştirilen programlara Valimiz Salih Ayhan başta olmak üzere Belediye Başkanımız, Rektörümüz, Vali Yardımcımız ile birçok eğitimci-yazar ve akademisyenlerimiz katıldı.

 

Valimiz Salih Ayhan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) öğrencilerimizle buluşurken, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin Tıp Fakültesi, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız İlahiyat Fakültesi, Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya Diş Hekimliği Fakültesi, Koyulhisar Kaymakamı Çağlar Parlak Koyulhisar Meslek Yüksekokulu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken Sivas Meslek Yüksekokulu, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca Teknoloji Fakültesi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı Edebiyat Fakültesi, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Yekbaş Fen Fakültesi, Prof. Dr. Hüseyin Akkaya Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Prof. Dr. Adnan Mahiroğulları Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu, Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar Gürün Meslek Yüksekokulu, Eğitimci-Yazar Zeynep Akkiraz Ayhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Araştırmacı-Yazar Ahmet Mahir Pekşen Veteriner Fakültesi, İl Kültür ve Turizm Eski Müdürü Kadir Pürlü Turizm Fakültesi, Araştırmacı-Yazar Müjgan Üçer Eczacılık Fakültesi, Eğitimci-Yazar Mehmet Şarkışla Eğitim Fakültesi, Araştırmacı-Yazar İbrahim Yasak İletişim Fakültesi, Araştırmacı-Yazar Haluk Çağdaş Mühendislik Fakültesi ve Araştırmacı-Yazar İsmail Hakkı Acar Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrencilerimize Sivas’ı ve Üniversitemizi tanıtıcı bilgilerle birlikte mesleki ve hayata dair tecrübelerini de aktarırken Kangal Meslek Yüksekokulu’nda ise öğrenciler Üniversitemizin tanıtım filmini izlediler.



Haber Tarihi : 08.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER