SCÜ Hastanesinde PRP Yöntemiyle Saç Tedavisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı hastalara PRP (Platelet Rich Plasma) yöntemiyle saç tedavi hizmeti vermeye başladı.

 

Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tosun, 3 aydır Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptığını, günde 50-60 hastaya hizmet verdiklerini ve saç tedavisinde PRP yönteminin önemine değindi.

 

Dr. Öğr. Tosun, “Bizim hastalara önerilerimiz mutlaka doktor kontrolü olan yerlerde tedavilerini yaptırsınlar. Farklı alanlara yönelmesinler. En azından saç dökülmesinin nedenleri nedir? Tedavisi neler olmalıdır? Bunları araştırıp baksınlar. Hastalarımızın farklı illere gidip büyük ücretler ödüyor. Biz burada bu hizmeti kaliteli bir şekilde veriyoruz. Bizim burada yaptığımız tedavi saç dökülmesinin ardından hemen hastaya teşhis konup tedaviye başlanmasıdır. Eğer saçlar dökülmüş ise bu durumda da saç ekimlerine kadar giden bir süreç söz konusu. Saç dökülmesinin birçok nedeni var. Bunlar stres, genetik nedenler, vitamin eksikliklerinin yanı sıra enfeksiyon hastalıkları da saç dökülmesine neden olabiliyor. Ayrıca Covid-19 hastalığı da dökülmeye neden olur.” ifadelerini kullandı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Tosun konuşmasının devamında, “PRP tedavisi uyguladığımız hastamız Ümit Bey bize saç dökülmesi şikâyeti ile geldi. Hastamıza 4 saat PRP, 4 saat Mezoterapi gibi uygulama yapacağız; toplam 8 saat olacak bu tedavi süreci. 3 ayda bir ilave tedavimiz olacak. Böylelikle saç dökülmesini azaltmış olacağız. Tedavinin yanı sıra tabi vitamin ve monoksitin spreyler gibi ek ilaçlarla da takviyede bulunuyoruz. Bu şekilde takip ve tedavilerimiz devam ediyor.” dedi.

 

PRP tedavisi gören Ümit Resul Atalay, “Şarkışla’dan geliyorum. Bir senedir erkek tipi saç dökülmem vardı. PRP yöntemini deniyorum. İki haftada bir kontrol olacağım inşallah. Şu an tedaviden dolayı kafamda hafif bir karıncalanma var, uyuşukluk var. PRP yöntemiyle tedavi olmaya başladıktan sonra saçlarımda dökülme durdur hatta bazı kökler çıkmaya başladı. Mustafa Tosun Hocam bizimle çok iyi ilgilendi. Kendisine teşekkür ederim.” dedi.

 

PRP (Platelet Rich Plasma) Saç Tedavisi Nedir?

 

PRP saç tedavisi, olumsuz koşulların oluşturmuş olduğu saç dökülmesi, yağlanma, kepeklenme gibi problemleri kişinin kendi kanında mevcut olan onarıcı maddelerin saçlı bölgeye transfer edilmesiyle yok etme esasına dayanır. Kanda yer alan ve büyüme faktörü olarak adlandırılan bu onarıcı ve yapılandırıcı malzemeler, ayrıştırılıp saçlı deriye mezoterapi ve napaj yöntemi ile enjekte edilir.

 

Kişiden alınan 10 cc gibi az bir miktar kan, santrifüj cihazına yerleştirilir. Cihazın yüksek devirde çalışması neticesinde elde edilen iki önemli madde olan PRP (Platelet Rich Plasma) ve PPP (Platelet Poor Plasma) açığa çıkarır. Platelet yönünden zengin olan bu maddeler, tam da saç köklerinin ihtiyacı olan yeni hücre yapılandırmasını, verimli kan dolaşımını ve hızlı beslenmeyi sağlar. Bu yapılandırma sayesinde, yukarıda belirttiğimiz nedenlerden ötürü beslenmesi duraksamış ya da tamamen durmuş saç köklerinin yeniden aktive edilmesi sağlanır.
 



Haber Tarihi : 28.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER