Dekanımız Beste Yarışmasında Finale Kaldı

Verdiği eğitimin kalitesinin artması için çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz kültür-sanat alanında da faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalar neticesinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Başara Amasya Belediyesi’nin düzenlediği 13. Altın Elma Beste Yarışması’nda finale kaldı.

Yarışmanın ön eleme kurulu TRT Müzik Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturuldu. 4 ayrı aşamadan sonra ön jüri üyeleri Özgen Gürbüz, Kadri Şarman, Tunce Yüksel, Ahmet Kadri Rizeli ve Selçuk Sipahioğlu'ndan oluşan TRT Repertuvar Kurulu tarafından finale kalan 10 eser belirlendi.

214 katılımcının 571 eserinin bulunduğu yarışmaya 2 eserle yarışmaya katılan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erol Başara’nın Kürdilihicazkâr makamındaki eseri finale kalan ilk 10 eser arasında yer aldı.

Yarışmanın finali, TRT ile Amasya Belediyesi'nin ortak protokolü çerçevesinde 29 Eylül 2017 Cuma günü Amasya Belediye Kültür Merkezi Şehzade Salonu’nda gerçekleşecek ve TRT Müzik kanalında canlı olarak izlenebilecek.



Haber Tarihi : 25.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER