“Biyoçeşitlilik ve Yaban Hayatı”

Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim elemanı Öğr. Gör. Mehmet Işık tarafından Ormancılık Haftası kapsamında “Biyoçeşitlilik ve Yaban Hayatı” konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşiye, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu yönetimi, konuşmacı olarak Sivas Doğa Koruma Millî Parklar (DKMP) Şube Koruma Müdürü Okan Gün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide, ormancılığın sadece fidan dikiminden ibaret olmadığı, ormanı oluşturan ekosistem ve yaban hayvanlarının da korunması gereken önemli değerler olduğu vurgulandı.

Gün konuşmasında, Sivas’ta bulunan koruma alanları, avlak bölgeler, yaban hayatı yaşam alanları ve mücadeleleri hakkında bilgi verdi.

Özellikle ilimizin çok geniş bir alana sahip olmasından dolayı korunması gereken alanların özellikle Zara-Tödürge Gölü, Hafik Gölü bölgelerinin yaban hayatı bakımından zengin olduğu ve korunması gerektiği vurgulandı.

Haber Tarihi : 10.04.2019