Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yeni Binasına Taşındı

Artan öğrenci sayısı ve yeni açılan bölümleriyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin en fazla tercih edilen meslek yüksekokullarının en önde geleni olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2021-2022 akademik yılına yeni binasında başladı.

Bünyesinde; Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane, Anestezi, Diş Protez, Diyaliz, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakım olmak üzere 15 programın yer aldığı SHMYO, 2021 YKS sonuçlarına göre yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

19 dersliğin bulunduğu yeni binada; 3253 öğrenci, 16 öğretim üyesi ve 21 öğretim görevlisi eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Pandemi döneminde bulaşma riskini azaltmak amacıyla öğrencilerin gruplar halinde alındığı dersliklerde, uzaktan ve yüz yüze eğitim eğitim eş zamanlı olarak devam etmektedir.

Haber Tarihi : 08.10.2021