Kupayı Sivas’a Getirmek İstiyoruz

 

Demir Grup Sivasspor'un takım kaptanı Ziya Erdal ve orta saha oyuncusu Claudemir de Souza, Ziraat Türkiye Kupası'nda kırmızı-beyazlı ekibin final oynayacağına inandıklarını ve kupayı Sivas'a getirmek istediklerini söyledi.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin kuruluşunun 47’nci yıl dönümü nedeniyle SCÜ Kurumsal İletişim Merkezinin (KİMER) video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği, moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Darıcı’nın yaptığı yayına katılan Sivassporlu futbolcular Ziya Erdal ve Claudemir Türkiye Kupası'ndaki ve ligdeki hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Söyleşide selamlama konuşması yapan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivasspor’un Sivas’ın iki markası olduğuna değinerek, “Bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 47’nci kuruluş yıl dönümüydü. Bu sebeple Sivasspor’la da bugün bu programı gerçekleştiriyoruz. Özellikle Süper Lig’e yükseldikten sonra üç kez şampiyonluk mücadelesi vermiş, ülkemizi Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde temsil ederek hepimizi gururlandırmıştır. Raberto Carlos ve Robinho gibi dünya yıldızlarının da çatısı altında görev yaptığı Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi maçları ve Kovid-19 vakaları nedeniyle ligde istenilen yerde olamasalar da biz puan cetvelinin üst sıralarında yer alacağına inanıyoruz. Kendilerine inancımız tam. Sivasspor’un başarılarında yıllardır özveriyle görev yapan kulüp başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz’ın ve yönetim kurulu üyelerinin başarısını da söylememiz gerekiyor. Bizim yıl dönümümüzde bizi kırmayarak yayına katılan ve öğrencilerimize bu fırsatı sunan çok değerli kaptanımız Ziya Erdal’a ve Brezilyalı oyuncumuz Claudemir’e ben özellikle teşekkür ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finalde perşembe günü Antalyaspor ile yapılacak maçta başarılar diliyorum. İnşallah önce yarı finale çıkar, ardından da Sivas’a kupa sevincini yaşatırlar. Katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kırmızı-beyazlı ekibin takım kaptanı Ziya Erdal, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde yarın Fraport TAV Antalyaspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını anımsatarak karşılaşmayı kazanmak istediklerini belirtti.

Türkiye Kupası'nı önemsediklerini vurgulayan Ziya, "Bunun ilk adımı da Antalyaspor maçı. Zor bir maç olacak. Diğer takımlar da Süper Lig'in kariyerli ekipleri. Bu sene kupaya çok önem veriyoruz. İnşallah Antalyaspor maçını kazanıp, sonrasında da yarı finali geçip final oynamak istiyoruz. İnşallah o kupayı da Sivas'a getiririz." diye konuştu.

 

Süper Lig'de 21 takım olması, Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeleri ve ardından Türkiye Kupası dolayısıyla yoğun bir maç trafiği yaşadıklarını aktaran Ziya, şunları kaydetti:

"Bunların yanı sına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını bizi gerçekten etkiledi. Koronavirüs takımımız açısından epey sıkıntılı geçti ama son 1 aydır toparladık. Bunun yanında da sakat oyuncularımız olunca kadro derinliği oluşturamadık. Bazı maçlara 12-13 kişi gittik. Sayımız fazla olsaydı, tam kadro gidebilseydik eminim ki UEFA Avrupa Kupası'nda tur atlayabilirdik. Sonuna kadar mücadele ettik, her şeyimizi verdik ama olmadı. İlk başlarda 3-4 günde bir maç oynamak bizi zorluyordu ama alışınca bunun üstesinden gelmeye başladık. Belki şu anda ligde istediğimiz yerde değiliz ama çok hafta var. Yavaş yavaş üstlere oynayan bir Sivasspor izleyeceğiz inşallah.

 

“Finalde kupayı elde edeceğimize inanıyorum."

 

Orta saha oyuncusu Claudemir ise, kupada zorlu bir maça çıkacaklarının bilincinde olduklarını belirtti.

Maçı kazanacaklarına inancının tam olduğunu dile getiren Claudemir, "Maç zaten zorlu olacak. Bu süreçte Antalyaspor'u geçsek de karşımıza kariyerli takımlar çıkabilir. Antalyaspor'u geçen seneden de tanıyoruz, onlarla yaptığımız maçlardan da biliyoruz. Sadece bu maçla yetinmeyip, finale kadar gidip finalde de kupayı elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Koronavirüs nedeniyle takım olarak zor günler geçirdiklerine dikkati çeken Claudemir, şöyle devam etti:

"Koronavirüs nedeniyle çok az kişiyle sahaya çıkabildik. Bu bizim psikolojimize de yansıdı ve tedirginlik yaşadık. Yoğun maç programımız dışında bizi en çok koronavirüsün etkilediğini düşünüyorum. Takım olarak koronavirüsü atlatmış durumdayız, 1 aya yakın süredir takımımızda hiçbir vaka oluşmadı. Vaka oluşmadığı andan itibaren takımımızda bir yükseliş görüyorum ve bu yükselişin devam edeceğine inanıyorum. Sivasspor olarak son maçlarda puan kazanmaya başladık ve yükselişe de geçtik. Bu yükselişin devam edeceğini düşünüyorum."



Haber Tarihi : 11.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER