“Çanakkale ve Gençlik” Adlı Söyleşi Yapıldı

İlahiyat Fakültemiz ve Genç Ortam Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği “Çanakkale ve Gençlik” adlı söyleşi TV programcısı ve şair Serdar Tuncer’in katılımıyla yapıldı.

Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, il protokolü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Genç Doku Kulübü Başkanı Muhammet Taha Beyaz yaptı. Beyaz yaptığı konuşmada, “Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Çanakkale şuuruna sahip olan bir milletin bekası Allah’ın izni ile daima aydınlık olacaktır.” dedi.

Beyaz’dan sonra kürsüye gelen Safa Vakfı Sivas İl Başkanı Levent Kasapoğlu Çanakkale’yi en iyi bilmesi gerekenlerin gençler olduğunu söyledi. Kasapoğlu Çanakkale ile 15 Temmuz’un aynı değerde olduğunu ifade ederek tarihin tekerrürden ibaret olduğunun altını çizdi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan ise konuşmasında, “Bugün 102. yıl dönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi bir askerî başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şehadet şerbeti ile yoğrulmuş bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de Allah yolunda, din, iman, vatan, bayrak ve Hak uğrunda gözünü kırpmadan savaşan İslam ümmeti, çağının en modern silahlarına karşı inancın yiğitliğine dönüştürmüştür.” diyerek Çanakkale’nin sadece bir savaş olmadığını anlattı.

Konuşmalardan sonra sahneye Serdar Tuncer geldi. Tuncer, Osmanlının günümüzde kasten yanlış anlatıldığını söyleyerek geçmişiyle bağları kopmuş milletlerin asla başarılı olamayacağını anlattı. Kanuni Sultan Süleyman’dan, Necip Fazıl’dan, Beşiktaşlı Yahya Efendi’den şiirler okuyan Tuncer, “Türkiye’nin en çok şehit veren yeri Tokat’tır. Tokat’ın üç katı şehit veren bir ilimiz var, orası şimdi Suriye sınırları içinde kalan Halep. Şam ise beş katı şehit vermiş. Bugün çıkar da size birileri Suriyelilere neden kucak açıyoruz derse siz de ‘ben Çanakkale torunuyum, onlar benim kardeşim, sen kimin torunusun’ deyin.” ifadelerini kullandı.

Program Serdar Tuncer’e plaket takdimi ve teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch  SRT

www.youtube.com/watch  VİZYON 58





Haber Tarihi : 22.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER