Üniversitemizde Şehitlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazı

 

Irak'ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi'nde kılınan cenaze namazında şehitler için dua edildi.

 

Gıyabi cenaze namazına Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katıldı.

 

Cenaze namazının ardından Rektör Yıldız, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şehitlere rahmet dileyerek, "Anadolu, ecdadımız buraya geldikten itibaren hep birilerinin göz önünde bulunduğu topraklardır. Ecdadımızı ve bizi bu topraklardan atmak için yüzyıllardır uğraş veriyorlar. Bu uğraş devam ediyor ve devam edecektir. "dedi.

 

Bu toprakların ecdadın kanlarıyla sulandığını belirten Yıldız, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

"Müslümanların, mazlum coğrafyanın da son kalesidir. Bugün burada 13 şehidimizin ruhlarını muazzez etmek, onlara olan görevimizi bir nebze de olsa yerine getirmek için bir Yasin-i Şerif okuttuk ve gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah kabul etsin, Allah ruhlarını muazzez etsin. Ailelere sabırlar diliyoruz. Memleketimizin, ülkemizin başı sağ olsun, bizlerin başı sağ olsun. İnşallah bu gibi şeyler bir daha yaşanmaz. Alçak terör örgütünü de tekrar lanetliyoruz ve sonlarının geleceğine de inanıyoruz.”

 

 



Haber Tarihi : 16.02.2021

AYLARA GÖRE HABERLER