Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın Kadir Gecesi Mesajı

Merhaba nidalarıyla karşıladığımız; evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’e elveda demenin hüznünü yaşarken, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Kadir (kadr) kelimesi sözlükte “değer, kıymet, güç, itibar” gibi anlamlara gelir. Kadir Gecesi dini literatürde “Leyletü’l-Kadr”, “Leyle-i Kadr” gibi terkiplerle anılır. Maddi-manevi bir hidayet rehberi olarak yol gösterici, insanları Hakk’a ulaştırması yönüyle saadet kaynağı olan Kur’an-ı Kerim, bu gecede indirilmiş ve gecenin kadrini yüceltmiştir.

 

Kur’an’da Kadir Gecesi için “Bin aydan daha hayırlıdır.” buyrularak gecenin önemi ifade edilmiştir. Bu gece yine Kur’an’ın ifadesiyle esenlik gecesidir. Affedici ve affetmeyi seven yüce Rabb’imiz Rahman ismi ile tecelli edeceğini ayetleriyle bizlere müjdelemiştir. Niyazımız, bu mübarek gecenin sabahına manevi ikliminden, hayır ve bereketinden istifade ederek çıkabilmektir.

 

Ömrümüzün her bir senesine bir misafir gibi gelen Ramazan-ı Şerif, gönüllerde ağırlanıp ruhta arınma meydana getirmiştir. Bu manevi atmosfer, müminlerin hayatını gelecek Ramazan ayına kadar tesiri altına alır ve düzene koyar. Bu mübarek ayın son demlerinde Cenab-ı Hak bizlere, Kadir Gecesi’ni armağan ederek af ve mağfirete erişmenin fırsatını sunmuştur. Duamız, geceyi ihya eden şanslı kullar arasında yer almaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimiz, personelimiz ve milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin; ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Allah Teâlâ’dan temenni ediyorum.



Haber Tarihi : 17.04.2023

AYLARA GÖRE HABERLER