Rektörümüz'ün 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde nesnellik, doğruluk, bağımsızlık ilkelerine bağlı kalarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

Basın özgürlüğü, demokrasilerde çok seslilik ilkesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın olmak üzere ülkemizin değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyor, Sivasımızın şehit basın mensupları Âdem Yavuz ve İsmail Güneş’i rahmetle anıyorum.



Haber Tarihi : 21.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER