Âşık Veysel Doğum Gününde Anıldı

İlimizin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Âşık Veysel doğum gününde adını verdiği Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulunda anıldı.

Meslek yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen Âşık Veysel’in doğum gününü kutlama programına Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Balıkçıoğlu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

TRT tarafından hazırlanmış olan “Küçük Dünyam’ isimli belgelin izlenmesinin ardından programın açış konuşmasını Yüksekokulu Müdürü Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, Veysel’in vatan sevdalısı ve Türkçe aşığı olduğunu belirterek “ Şarkışla’mızda birçok değerli âşıklarımız yetişmiştir, bunlardan bir tanesi de Âşık Veysel’dir. Veysel, âşıklarımızın orta Asya’dan gelen âşık kültürümüzün en önemli temsilcilerinden biridir, Türkçemizin en önemli temsilcilerinden biridir, vatanın ve Milletin birliği için çabalamış o uğurda büyük bir faaliyet içerisinde bulunmuş değerli bir ozanımızdır. Özellikle günümüzde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Âşık Veysel’i daha iyi anlamaya çalışacağız. Kendisini rahmetle minnetle ve şükranla anıyorum.” Dedi.

Programa katılan öğrencilerden Ebru yünlü, ünlü halk ozanının adını taşıdığı okulda okumaktan gurur duyduğunu söyleyerek Veysel’i daha iyi tanımak amacıyla Ünlü halk ozanının doğup büyüdüğü Sivrialan köyündeki mezarını ve müzeye dönüştürülen evini görmek için okul tarafından düzenlenen gezi turuna katıldığını söyledi.
 



Haber Tarihi : 31.10.2018

AYLARA GÖRE HABERLER