"Hayata Anne Gözüyle Bakabilmek” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “Anneler Günü” münasebetiyle “Hayata Anne Gözüyle Bakabilmek” konulu panel düzenlendi. 

 

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa SCÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, konuşmacılar Dr. Öğr. Üyesi Begüm Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ceran, Sivas Müftülüğü Vaizi Suzan Atmaca ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan anneliğin öneminden bahsederek, katılımcılara teşekkür etti.

 

Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi ABD Arş. Gör. Gülistan Kızıleniş’in yaptığı panelde ilk olarak konuşan SCÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Begüm Kurt konuşmasında “Bir canlının ne zorluklarla büyüdüğünü bilenler, o can için içi titreyen, yüreği kıpır kıpır olanlar anaçlığı iliklerine kadar hissedenlerdir. Sadece doğuran değil, doyuran, bakan, destek olan; içinde fedakârlık, sevgi, merhamet olan tüm kadınların, çocuklarına hem annelik hem babalık yapan tüm erkeklerin de günleri kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

 

Ardından konuşan İlahiyat Fakültesi Tefsir ABD Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ceran, “Kur’an’da annelik” konulu konuşmasında ‘Onları azarlamak yerine onlara gönül okşayıcı sözler söyle.’ diyen bir kutsal bir kitabımız var.” dedi.

 

Son olarak Sivas Müftülüğü Vaizi Suzan Atmaca, ümmetin annelerinden örnekliği hissetmek konulu söyleşisini gerçekleştirdi.

 

Yoğun katılımın gerçekleştiği program soru cevaplarla sona erdi.



Haber Tarihi : 10.05.2022

AYLARA GÖRE HABERLER