KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Sunumu

Cumhuriyet Teknokent, çeşitli konferanslar ile bünyesinde bulunan özel şirketleri bilgilendirmeye devam ediyor.

 

Bu kapsamda Sivas KOSGEB İl Müdürlüğü Kobi Uzmanları Yasin Alper Sur ve Mustafa Yıldız, Cumhuriyet Teknokent Konferans Salonu’nda şirket yöneticileri ve çalışanları ile bir araya geldi.

 

Programda ilk olarak sunumunu gerçekleştiren Kobi Uzmanı Yasin Alper Sur, “Girişimci programında geleneksel girişimci destek programına ilave 310 bin TL kadar bir destek var. Düşük teknoloji 100 bin lira, orta yüksek teknoloji ise 200 bin lira, yüksek teknoloji ise 300 bin lira. Bu skalalarda makine, teçhizat ve yazılım desteği veriyoruz. İlave olarak orta yüksek ve ileri teknoloji kobileri için de 10 bin TL’lik mentörlük ve işletme koçluğu desteği sağlanıyor. Burada makine teçhizata verilecek destek oranı, diyelim ki 10 bin TL artı KDV bir teçhizat makine aldınız veya yazılım aldınız buna KDV hariç yüzde 75 bir destek sağlıyoruz. Bu da 7 bin 500 TL’lik bir destek oluyor. Alınacak olan makine sanayi ve teknoloji bakanlığının yerli malı tebliğine uygunluğuna sahipse destek oranı yüzde 90’a çıkıyor.” dedi.

 

 Kobi Uzmanı Mustafa Yıldız ise, “AR-GE İnavasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı burada 1,5 milyon TL’ye kadar bir destek var. Bu program iki alt başlıktan oluşuyor. Bir AR-GE ve İnavasyon Programı var bir de Endüstriyel Uygulama kısmı. AR- GE İnavasyon Programı kısmı yeni bir ürün. Üretim veya hizmet sunum sürecinin prototip ortaya çıkarılması diye özetleyebiliriz. Endüstriyel Uygulama Programı ise bunun destek programından sonra ticarileştirilmesi ile alakalı diye özetleyebiliriz. AR-GE İnovasyon Programı en az 6 en fazla 24 aya kadar destek sağlıyor. Önemli olan burada makine teçhizat desteği 150 bin lira, 300 bin lira da geri ödemeli bir destek var. KDV hariç yüzde 75, ilave olarak 150 bin liraya kadar bir de personel desteği var. KDV hariç yine yüzde 75’lik bir destek. Onun dışında proje geliştirme desteği var 100 bin TL ye kadar. Burada proje danışmanlık desteği, eğitim desteği, sınai ve fikrî mülkiyet hakları desteği, proje tanıtım desteği gibi farklı farklı alanlarda destekler sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Program soru-cevap şeklinde devam etti.

 



Haber Tarihi : 04.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER