Okumak İnsanı İnsan Yapar

Rektörlüğümüzün himayelerinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla Merkezi Kütüphane’de bir dizi etkinlik düzenlendi.


Etkinliklere Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda sergi, söyleşi, ödül dağıtımı ve pilav dağıtımı etkinlikleri yapıldı.

Program Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerimizin yaptığı resimler sergilendi. Sergide gösterilen resimler Rektörümüz ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

Serginin gezilmesinin ardından yazar Sinan Yağmur söyleşi gerçekleştirdi. 

Yağmur söyleşisinde yazmak ve okumakla ilgili tecrübelerini aktarırken sosyal medyanın, kitle iletişim araçlarının insanlar üzerindeki olumsuz etkilerine değindi.

Yağmur, “Kitaplar değiştirir bizi. İlkel ülkeler hariç medeni ülkeleri yönetenler kitaplardır. Bugün Finlandiya’ya hayransanız bilin ki yöneten insanlar kitaplaşmışlardır veya topluma kitap medeniyeti girmiştir. Cahiliye devrini yıkan kitaptı, Kur’an-ı Mübin’di. Dolayısıyla kitap değiştirir.” dedi.

Sinan Yağmur’un ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Rektörümüz kitapla, okumayla tanışmasını, çocukluğundan bugüne hem bir okur olarak hem de yazar-şair kimliğiyle kitapla ilişkisini dinleyicilerle paylaştı.

Prof. Dr. Yıldız, “Otuzun üzerinde kitabım oldu benim. Her bir kitapta tasarım yapmış olmama rağmen ilk ben görmek istedim. Kitap çıktı dedikleri anda ben göreceğim derim. Şöyle bir içini açarsınız onun mürekkep kokusu farklı bir havadır. İnsana farklı bir şey verir, yeniden doğmuş gibi olursunuz. İçindekiler size ait, tasarımını biliyorsunuz, kapağını biliyorsunuz, ne yazdığını biliyorsunuz ama o heyecan farklı bir şey.” diye konuştu.

Yunus Emre’den, Mevlâna’dan, Mantıku’t-Tayr’dan, Şeyh Galip’ten bahseden Prof. Dr. Yıldız okumanın bir eylem olduğunun altını çizdi.

Rektörümüz, “Okumak önemli bir eylemdir. Okumak insanı insan yapar. Her gün mutlaka on sayfa da olsa okuyacağım diyerek başlamamız gerek. Kendi alanınızla ilgili mutlaka kitap okursunuz ama şiir, hikâye, roman bunları mutlaka ama mutlaka okuyun. Klasiklerimizi okuyun.” ifadelerini kullandı.
 
Rektörümüz söyleşisinin ardından Sinan Yağmur’a teşekkür belgesi verdi. 

Teşekkür belgesi verilmesinden sonra ödül törenine geçildi. 

Ödül töreninde kütüphanemizden en çok yararlanan akademisyenimiz Dr. Öğretim Üyesi Emine Altun’a, idari personelimiz Önder Arslan, öğrencimiz Mustafa Palamut’a, geçtiğimiz yıl vefat eden Haydar Gölbaşı Hocamızın kitaplarını üniversitemiz kütüphanesine bağışlayan eşi Prof. Dr. Öznur Gölbaşı’ya ödüllerini ve teşekkür belgelerini Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız verdi. 

Ödül töreninin bitiminde Rektörümüz ve Sinan Yağmur personelimize ve öğrencilerimize pilav ikramı yaptılar. Daha sonra kitap okuma etkinliği gerçekleştirilerek program sona erdi.
 



Haber Tarihi : 01.04.2019

AYLARA GÖRE HABERLER