Özel Yetenekli Çocukların Eğitimine Özel Proje

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Bilim Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) ortaklaşa hazırladığı "Diamonds of Steppe" IPA projesi Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, BİLSEM Müdürü Adem Uzun ile Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Abdullah Mısırlıoğlu ve proje ekibini kabul ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Rektör Alim Yıldız, BİLSEM ile birlikte hazırladıkları projenin hayata geçmesiyle özel yetenekli öğrencilerin tespiti ve hayata hazırlanması konusunda büyük mesafe kat edileceğini söyledi. Rektör. Prof. Dr. Yıldız, “Bu proje ile hâlen görev yapan öğretmenlerimiz özel yetenekli çocukların eğitimleri konusunda yeni kazanımlar elde edecekler. Daha da önemlisi eğitim fakültemizde öğrenim gören öğretmen adayları da özel yetenekli çocukların eğitimi konusunda daha nitelikli yetişmesine imkân sağlanacak.” dedi.

 

Şehir-Üniversite iş birliğini her alanda geliştirdiklerini vurgulayan Rektör Yıldız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinin eğitimci olarak görev alacakları proje ile bu bağın daha da güçleneceğini söyledi.

 

BİLSEM Müdürü Adem Uzun da Avrupa Birliği fonundan alınan 158 bin Euro destekle hayata geçirilecek olan proje kapsamında sadece öğretmen eğitimi yapılmayacağını, özel yetenekli öğrenciler için eğitim materyalleri geliştirileceğini ifade etti.

 

Proje, 2021 yılı Haziran ayında protokol imzalandıktan sonra eylül ayında hayata geçecek ve iki yıl sürecek.



Haber Tarihi : 10.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER