Rektörümüz Kudüs için Türkiye Âlimler Buluşması Programına Katıldı

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Yurtdışındaki Filistin Âlimler Heyeti ve Uluslararası Müslüman Âlimler Dayanışma Derneği (UMAD) tarafından düzenlenen "Kudüs için Türkiye Âlimler Buluşması", yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenen programa katıldı. 

 

Türkiye ve Filistin'den çok sayıda kanaat önderi ve akademisyenin "Yüzyılın Anlaşması"na ilişkin tepkilerini dile getirdiği programda Rektör Prof. Dr. Ali Yıldız, ‘Yüzyılın Antlaşması; Tehditler ve Tehlikeler’ konulu oturuma katıldı.

 

Etkinliğin sonuç bildirgesi Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali Karakaş tarafından okundu. Karakaş, her yıl Miraç Kandiline denk gelen haftayı “Miraç ve Mescid-i Aksa Haftası” ilan edip bir hafta boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını diri tutan programların yapılması gerektiğini, özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da tensip ve katılımlarıyla Türkiye’deki programların ülke çapında camilerde icra edilebileceğini söyledi.

 

"Türkiye'deki üniversitelerde, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yla ilgili araştırma birimleri, araştırma merkezleri kurulması, lisansüstü eğitim programları açılması, 'Filistin davası' odaklı nitelikli araştırma ve çalışmaların yapılması ve özellikle Osmanlı arşivlerindeki sayısız belgenin incelenmesi, Filistin davasının daha iyi bilinmesi ve dünya kamuoyunda daha güçlü savunulması için oldukça önemlidir." ifadelerini kullanan Karakaş, Filistin’deki bazı camilerin Türkiye’deki camilerle kardeş ilan edilmesi gerektiğini de dile getirdi.
 



Haber Tarihi : 09.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER