BESYO’da Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıtları Başladı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz (BESYO) 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavı ön kayıtları BESYO Spor Salonunda alınmaya başlandı.

31 ağustos 2018-01 Eylül 2018 tarihleri arasında ön kayıtları alınacak olan Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne 15 bayan ve 25 erkek toplam 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 10 bayan 20 erkek toplam 30 ve Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 10 bayan 20 erkek toplam 30 olmak üzere bu yıl 100 öğrencinin özel yetenek sınavları 02 -03 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. .

Ön kayıtlar hakkında açıklama yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Gül “2018-2018 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavımızı gerçekleştireceğiz.   Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu olarak üç adet bölümümüz var, Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği ve Antrenörlük Eğitim Bölümü. Bu yıl toplamda 100 öğrenci alacağız. Bugün (31 Ağustos 2018) ve yarın (1 Eylül 2018) ön kayıtlarımızı alacağız. 2 Eylül 2018’de de 30 metre koşu tekniği ile sınavımıza başlayacağız. Yine ertesi iki gün koordinasyon parkuru ile adaylarımızın seçmelerini gerçekleştireceğiz. “Dedi.

Sınavda şeffaflık adına ölçümlerin bilgisayar aracılığıyla yapılacağını ifade eden Dr. Gül “ Adaylarımızın ve ailelerinin şundan emin olmalarını istiyorum, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, Türkiye’de objektifliği ile hakkaniyetli ve adil bir sınav yapması nedeni ile son derece şeffaf ve adaletli bir sınav seçmesi gerçekleştiriyoruz. Sınavlarımız tamamen dijital altyapı ile gerçekleştiriliyor. Tabiri caizse el değmeden bir sınav gerçekleştiriyoruz. Bütün parkurlarımız, ister 30 metre olsun ister koordinasyon parkuru olsun fotosel dediğimiz cihazlarla gerçekleştiriliyor, aynı zamanda aday sınavını bitirdiği esnada kısa bir süre sonra adayın bize bildirdiği cep telefonu numarasına derecesi mesaj olarak gönderiliyor.” dedi.

Haber Tarihi : 31.08.2018