Taşınabilir Ultrasonografik Cihazlar Hizmette

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji bölümünde USG cihazı ve röntgen cihazları hizmete alındı.

 

Açılışa, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, akademisyenler ve sağlıkçılar katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yaptığı konuşmada, “Üniversite Hastanemize yeni cihazlar kazandırmaya devam ediyoruz. Bu cihazlar ile hasta başı çekim yapabilmekte olup çekim esnasında üzerindeki ekranda görüntüyü değerlendirebilme imkânı vermektedir. Ayrıca kablosuz bağlantı aracılığı ile hastanenin her yerine görüntüleri anında hastane bilgi sistemine aktarabilmektedir. Kazandırdığımız yeni cihazlarla hastalarımıza daha iyi bir hizmet vermeyi hedefliyoruz. Üniversitemize ve şehrimize ve hayırlı olsun.” dedi.

 

Radyoloji Ana Bilim Dalında görevli Prof. Dr. İsmail Şalk açıklamasında, “Bölümümüze 5 adet 2’si üst düzey olmak üzere ultrasonografi cihazı alınmıştır. Bu cihazlar ile rutin ultrasonografik görüntülemeler yapılmaktadır. Ayrıca üst düzey ultrasonografik cihazlarında doku sertliği, 3 boyutlu obstetrik görüntüleme ve detaylı pediatrik görüntüleme yapılabilmektedir. Bu cihazlar motorize olup hareketi kumanda ile sağlanmaktadır. Bu da kolaylıkla taşınabilmesini sağlamaktadır. Bu cihazların tamamı ile kaydedilen görüntüler hastane bilgi sistemine atılabilmektedir. Hastanemize desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 20.07.2023

AYLARA GÖRE HABERLER