TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Proje Destek Ofisi tarafından doktora öğrencileri ve araştırmacılar için “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Bilgilendirme” toplantısı gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Vehbi Cem Aşkun Salonu’nda düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, öğretim üyeleri ile çok sayıda doktora öğrencisi katıldı.

Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kavak yaptığı sunumda, “Doktora; bir lisans veya yüksek lisans bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle ilişkilendirilen bir derece veya basamaktır. Doktoranın amacı; öğrenciye bağımsız bir şekilde araştırma yapabilme, bilimsel konuları derinlemesine inceleyip yorum yapabilme ve yeni sonuçlar elde edebilmek için yöntem belirleme yeteneği kazandırmasıdır. Bu programı tamamlayarak doktor unvanı alırsınız. Proje ise konusu, amacı, kapsamı, süresi, özel şartları ve bütçesi belirlenmiş yeni bilgiler üretilmesi ile bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik sosyal problemlerin çözülmesi için bilimsel esaslara uygun olarak gerçekleştirilen çalışmadır.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 19.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER