Rektörümüzün 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

 

Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile millî birlik ve ulusal bütünlüğümüzün bekası uğruna büyük fedakârlıklar göstererek canları ve kanları pahasına,  göğüslerini düşmana siper ederek gazilik mertebesine ulaşan gazilerimizin bugün gurur günüdür.

 

Milletimizin en değerli varlığı; bağımsızlığı, bayrağı ve yaşadığı vatan topraklarıdır.

 

Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm dünyaya örnek olan bu milletin evlatları canından aziz bildikleri vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumuş, sağ kalanlar ise bu onurlu mücadelede gazilik unvanına erişmişlerdir.

 

Ülkemizin topraklarını korumak ve savunmak adına, en güç şartlar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur. Şehit ve gazilerimizin tarih boyunca yazdıkları destansı kahramanlıklarla kurulmuş olan ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığını hepimiz, sonsuza dek sürdüreceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.                                                                                                                                                                                                       

 

Prof. Dr. Alim Yıldız

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü

 



Haber Tarihi : 19.09.2017

AYLARA GÖRE HABERLER