Mihmandar Otel’e Güvenli Otel Sertifikası

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” kapsamında istenilen şartları yerine getiren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Mihmandar Uygulama Oteli Güvenli Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

 

Açıldığı günden bu yana kalitesini her geçen gün artıran, öğrencilerine verdiği uygulamalı derslerle onları turizm sektörüne hazırlayan Turizm Fakültesi, bünyesindeki Mihmandar Uygulamalı Otel sayesinde Sivas’a katkı sağlamaya devam ediyor. 

 

Covid-19 salgınından en çok etkilenen alanların başında gelen turizm sektörü alınan tedbirler sayesinde yeniden canlanıyor. Sivas’ın ve Üniversitenin turizm alanında önemli markaları arasında yer alan Mihmandar Uygulama Oteli “Konaklama Tesisleri ve Tesisler Bünyesinde Yer Alan Yeme & İçme Ünitelerinde Pandemi Süresince Uygulanacak COVİD-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme Kriterleri”ni sağlayarak Sivas’taki güvenli oteller arasında yerini aldı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Yaklaşık 3 yıl önce Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nu Turizm Fakültesi’ne dönüştürdük. Amacımız şehrimizin turizmine katkı sağlamak. COVİD-19 salgını her alanı olduğu gibi turizmi de etkiledi. Devletimizin aldığı tedbirlere uyarak biz de Mihmandar Oteli’ni güvenli oteller arasına kattık.” dedi.

 

Ayrıca Rektörlüğün Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Turizm Fakültesi Dekanlığının destekleri ile tam donanımlı mutfakta eğitmen şef hocaların 6 uygulama dersinin 70'den fazla çekimi yapıldığını söyleyen Rektör Yıldız, “Mutfak uygulamaları, yiyecek ve içecek stilistliği, ileri mutfak teknikleri, dünya mutfağı, unlu mamuller, soğuk mutfak ve servis teknikleri derslerinin videolarının hazırlıkları, çekimi, montajlanması tamamlanarak öğrencilerle paylaşılmaya başlandı." şeklinde konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız son olarak, “Mihmandar Oteli şehrimizin turizm değerleri arasında yer alıyor. İnşallah her geçen gün daha da iyi olacağız. Ülkemizin ve şehrimizin geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz. Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hakan Koç’a, Mihmandar Uygulama Oteli sorumlusu Senem Hanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 



Haber Tarihi : 31.12.2020

AYLARA GÖRE HABERLER