Rektörümüz Ortaöğretim Öğrencileriyle Buluştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ortaöğretim öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdi.


Hafik İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “İlçenin Gençleri Öncülerle Buluşuyor” başlıklı söyleşi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlendi.


Söyleşiye İlçe Kaymakamı Hacı Kerim Meral, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vahit Yıldız, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Hafik Kamer Örnek MYO Dr. Öğr. Üyesi Hakan Demiröz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından program Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın bestelenmiş şiiri Yed-i Beyza’nın videosunun izlenmesiyle başladı.

 

Video gösteriminin ardından program İlçe Millî Eğitim Müdürü Vahit Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti. 

 

Yıldız konuşmasında, ilham veren başarı hikâyelerinin yeni nesiller için çok kıymetli olduğunu ve bu hikâyelerin gençlerin hayatlarına yön vermede örnek teşkil ettiğini söyledi. Ayrıca tecrübe sahibi hocaları buraya getirerek gençlerle buluşturmaya gayret gösterdiklerini söyledi. 

 

Akabinde konuşan İlçe Kaymakamı Hacı Kerim Meral ise gençlerin ufkunu, vizyonunu, misyonunu biraz daha genişletmek için bu programı gerçekleştirdiklerini ve bu programlar sayesinde gençlerin hayata bakış açılarının değişeceğini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’ın söyleşisine geçildi.

 

Rektör Yıldız konuşmasına öğrencilik yıllarıyla ilgili bilgiler vererek başladı. Rektör Yıldız, “Kendi başımıza ayakta durmayı öğrendik. Kendi işimizi kendimiz gördük. O yıllarda işte öğrencinin harçlığı ne kadar olur, günlük belki bir simit alacak kadar harçlığımız var. Öğle yemeklerini okuldan gelip yurtta yiyoruz, sabah kahvaltısını yapıyoruz, akşam yemeği. O yıllardaki yurt şartları şöyle: Sabahleyin çeyrek ekmek, öğleyin de yarım ekmek, akşam çeyrek ekmek. Öğleyin çıkan yemek akşam tekrar çıkar. Yurtlarda böyle idi. Ve onun üzerinde doymadım diyemezsiniz. 8 kişilik bir masada bir tabak zeytin paylaşırsınız. Yine krom bardakta çay. 1 veya 2 bardak çay içebilirsiniz. Bu şartlarda okuduk.”

 

Rektör Yıldız, “Çalışıp gayret ettiğiniz zaman size yolların açıldığını görürsünüz. İleride inşallah birçoğunuz birçok yerde olacaksınız.” diyerek konuşmasını sona erdirdi.


 



Haber Tarihi : 04.03.2020

AYLARA GÖRE HABERLER