Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Basın Mensupları ile Kahvaltıda Buluştu

 Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas’ta faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri ile Üniversitemiz Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 Üniversitenin faaliyetleri konusunda basını bilgilendirmek amacı ile düzenlenen kahvaltıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı ile Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Üniversitemiz Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Zekeriya Öztemur ve Üniversite Vakıf temsilcisi Doç. Dr. Ahmet Alim katıldı.

 Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız,  Üniversitede göreve geldiklerinde çiçek gönderilmeyerek 15 Temmuz şehitleri için yardım yapılmasını istediklerinin ve şu ana kadar toplanan 30 bin TL’nin Cumhurbaşkanlığına gönderildiğin ifade ederek sözlerine şöyle devam etti, “ Seçim öncesi Hocalarımızla ilgili projelerimiz vardı, ücretsiz dil kursu demiştik, onunla ilgili çalışmaları başlattık.  Yine proje destek ofisi projemizi dört alanda;  sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve eğitim bilimlerinde alanlarında uzman hocalarımızın öncülüğünde proje yazacak hâle getirmeye çalışıyoruz. “Bilim Politikaları Kurulu” adlı bir kurul oluşturduk. Tek adam yönetimi yerine istişareye önem veriyoruz.  Açık, katılımcı bir yönetim modelinin doğru olduğunu her zaman söyledik ve bunu da gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başlattık. Akademisyenlerimizin üçte birinin kadın olduğu üniversitemizde, şuan iki dekan, bir yüksek okul müdürü, üç meslek yüksek okulu müdürü ve ayrıca dekan yardımcılarımızın, müdür yardımcılarımızın en az birinin de kadın olmasına özen gösterdik.

 Önceden kullanılan cübbelerimizi yenilemek için Sivas Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarınca bir komisyon oluşturduk. Bu kapsamda bir çalışma yapıyoruz, yakında yeni bir görünümle cübbelerimizi oluşturacağız. Ayrıca kurumsal kimlikle ilgili çalışmalarımız başladı. Bu kapsamda her birimimiz için ayrı logo çalışmamız var. Yeni web sayfamız için Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve grafik tasarımcı personelimizle bir komisyon oluşturuldu, şu anda yeni web sayfamız tasarlanıyor. “

 Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Üniversite giriş kapılarının Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerini yansıtan biçimde olmasını istediklerini ve bununla ilgili çalışmaların da başlatıldığını söyledi ve Üniversitedeki güvenlikle ilgili problemlere de değinerek Üniversite giriş kapılarında hızlı geçiş sistemi uygulanacağını belirtti: “Üniversite personelimiz araçlarında bulunan elektronik kartlarla doğrudan geçecekler ama dışarıdan bir misafir geldiğinde durdurulup kimlik bilgileri alınacak ve giderken de aynı kapıdan çıkacaklar.  Üniversitemizde ormanlık alandan dolayı kışın domuzların inme durumu var, gece öğretimimizdeki öğrencilerimiz gece geç saatlerde dersten çıktıktan sonra yurtlarına giderken yabani hayvan tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu tehlikeye karşı da bir güvenlik tedbiri almayı düşünüyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi  “mail” sağlayıcımızla ilgili sorunlar var, bu sorunları gidermek için Microsoft ile bir anlaşma yaparak bu sorunu da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgül şu anda Üniversitemizde yüksek lisans yapmaya başladı. Yeni yapılan spor salonuna da onun ismini vermeyi düşünüyoruz.” dedi.

 Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Eğitim Fakültesi’ndeki 2 birime, 15 Temmuz’daki iki Sivaslı şehidimizin isminin verildiğini ve yapımı devam eden Kültür Merkezi’ne de şehidimiz Ömer Halis Demir’in adının konulacağını ifade etti. 

 Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise şehir merkezindeki lokantaların, berberlerin ve pastanelerin öğrencilere indirim yapacaklarını belirterek Üniversitemiz öğrencilerine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen ise kısa ve uzun vadede Üniversitedeki spor dallarını ilde ve ülkede daha başarılı yerlere taşlayacaklarını ifade etti.



Haber Tarihi : 09.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER