Üniversitemizden “Geleceğe Nefes”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluştu.

 

Üniversitemizde de bu kapsamda yerleşkemizin 5 noktasında 5 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ahmet Alim, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, müdürler, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Rektörlük binası alt tarafında gerçekleştirilen fidan dikimine; Rektörlük, Enstitüler, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Daire Başkanlıkları, 4 Eylül Kültür Merkezi girişinin karşısındaki fidan dikimine; Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sivas Meslek Yüksekokulu, Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi, Ethem Sarılar Camisi ve Tenis Kortları bölgesi fidan dikimine; Edebiyat Fakültesi ve Fen Fakültesi, Cumhuriyet İlkokulu yanı fidan dikime; Turizm Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Eğitim ve İletişim Fakültesinin güney kısmındaki fidan dikimine Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı katıldı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç, “Öğrencilerimizi, personelimizi teşvik ederek büyük bir organizasyonla biz de yerleşkemizi daha yeşil, daha yaşanılabilir hâle getirmek için böyle bir kampanyada yer aldık. Bugün an itibarıyla 5 bin 500 fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Yani 1 saat içerisinde Orman Müdürlüğü’nden temin ettiğimiz fidanları toprakla buluşturacağız. Zaten yerleşkemiz yeşildi, bundan sonra çok daha yeşil olacak. Bu kampanyada ağaç dikiminden tutun da çukurların kazılmasına kadar ve daha sonra bunlara can suyu verilmesine kadar emeği geçen öğrencilerimize, personelimize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme 1’inci sınıf öğrencileri, “Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Biz de Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olarak katkıda bulunuyoruz, destek veriyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü Başkanı İhsan Erkam, “11 milyon fidanın dikilmesinde biz de gönüllü olduk. Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte kendi dikimimizi yapıyoruz. Gerçekten çok mutluluk verici bir durum. Hem Yeşilay gönüllüsü olarak hem de doğaya bir faydamız olması açısından çok faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 12.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER