“Benim Kulübüm Yeşilay” Projesi

İçişleri Bakanlığı’nın destekleri ile Yeşilay’ın İl Millî Eğitim Müdürlükleri, üniversite kulüpleri ve Yeşilay Şubeleri ile birlikte ilkokul ve ortaokullarda hayata geçirdiği “Benim Kulübüm Yeşilay” Projesi bu yıl 81 ilde hayata geçiyor.

Proje, önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında ilkokul ve ortaokullarda uygulanan, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay'ı tanıtan ve Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (TBM) kazanımları temelinde öğrencilerde farkındalık oluşturmayı amaçlarken, Proje kapsamında okullarda Yeşilay kulüpleri kuruluyor ve var olan Yeşilay kulüpleri canlandırılıyor.

Proje çerçevesinde Üniversitemiz Genç Yeşilay Gönüllüleri tarafından Sivas Gazi Osman Paşa İlkokulu'nda “Benim Kulübüm Yeşilay Projesi” gerçekleştirildi.

Yeşilay’ı anlatmak amacıyla çeşitli oyunlar ve etkinliklerle süren program, protokolün öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler vermeleriyle sona erdi.

Haber Tarihi : 05.12.2019