Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Mesajı

Cumhuriyet’imizin kurucusu, Aziz Milletimizin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd ediyoruz.

 

Millî Mücadele’mizin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, hayatını milletinin bağımsızlığına adamış, ülkemizin içinde bulunduğu bütün imkânsızlıklara rağmen milletimizden aldığı güç ve destekle “Benim en büyük eserim.” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

 

Onun, Cumhuriyet’i kurmasında en büyük emeli; Türk milletinin, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne ulaşması ve ilelebet varlığını sürdürmesidir. İleri görüşlülüğü, devlet liderliğindeki üstün kabiliyeti, ilme ve fenne verdiği değer ise Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyanın sayılı liderlerinden biri yapmıştır. 

 

Büyük Önder’in ve Kahraman Ecdadımızın bizlere emaneti olan cennet vatanımızı tıpkı onlar gibi canla başla korumalı bizden sonraki nesillere emaneti devretmeliyiz. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz.  
 



Haber Tarihi : 09.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER