Prof. Dr. Fuat Sezgin Anısına Mevlid ve Anma Programı

Geçtiğimiz yıl İslam Bilim Tarihi alanındaki çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Senatosu tarafından “Fahri Bilim Doktoru” unvanı verilen ve 30 Haziran 2018 tarihinde vefat eden, dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin için Üniversitemiz Rektörlüğü öncülüğünde İlahiyat Fakültemiz Dekanlığınca İlimiz Merkez Ulu Cami’de Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Cuma Namazı öncesi düzenlenen programda Rektörümüz Prof. Dr Alim Yıldız, akademik ve idari personelimiz ile Cuma namazı için camiye gelen cami cemaati hep birlikte yapılan duaya iştirak ettiler.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam ve İslam Bilim Tarihi alanlarında yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Okunan Kur’an-ı Kerim, tekbir ve salavatların ardından Koyulhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Aslan tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.

Haber Tarihi : 28.06.2019