Dr. Sefer Darıcı’ya Ödül

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Sefer Darıcı Ticaret Bakanlığı tarafından Ticaret Bakanlığı'nca Dünya Tüketici Hakları Günü kapsamında düzenlenen 23 ve 24’üncü Geleneksel Tüketici Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.

 

Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi kapsamında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sefer Darıcı ‘’Tüketici Marka Tercihinin Eşik altı Görsel Uyaranlar Manipülasyonu’’ isimli doktora teziyle Bilimsel Çalışma Ödülünü aldı.

 

Dr. Darıcı çalışmasında, tüketicinin farkında olmadığı subliminal marka uyaranları ile algısal olarak tercihinin manipüle edilebilirliği, bunun tıbbi teknolojik bulgular ile kanıtlanması, işletmeler ve günümüz rekabet koşulları açısından durumu, tüketici hakları açısından etik ve ahlaki boyutları endişeler, alınması gereken önlemler ve öneriler konularına değindi.

 

Her yıl hak sahiplerine verilen Geleneksel Tüketici Ödüllerinin 24’üncüsünde

 

1-Bilinçli Tüketici Ödülü,

2-Yazılı Basın Tüketici Köşesi,

3-Radyo-Televizyon Programı Ödülü,

4-Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü,

5-Bilimsel Çalışma Ödülü,

6- Tüketici Özel Ödülü.

 

dallarında ödüller verildi.

 

 



Haber Tarihi : 22.03.2021

AYLARA GÖRE HABERLER