“Gençlik ve Güvenli Gelecek”

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği iş birliği ile “Gençlik ve Güvenli Gelecek” konferansı düzenlendi.
 
Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Terör örgütlerinin her türlü zararlı propaganda çalışmalarına karşı öğrencilerimizin bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Emniyet Amirliği Terörle Mücadele Büro Amirliği (TEM) Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Bürosu personeli konuşmacı olarak katıldı.
 
Konferansta ülkemiz aleyhinde yürütülebilecek zararlı oluşumlara karşı ortak mücadele bilincinin nasıl geliştirilebileceği, terör örgütlerinin yapmış oldukları propaganda yöntemleri, öğrenciler üzerinden sempatizan kazanma amacı ile yürüttüğü faaliyetlerin nasıl önlenebileceği, gençlerin fizyolojik ve psikolojik değişimlerinden nasıl faydalandıkları, gençlerin nasıl bir tutum içinde olmaları gerektiği anlatıldı.
 
Terör örgütlerinin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için gerek duyduğu en önemli unsur olan eleman temininin engellenmesi için, örgütlerin propagandalarından tüm vatandaşların özellikle de gençlerin korunması gerektiği ifade edildi. Bu nedenle yürütülen bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çalışmalarında ülkemizin sahip olduğu farklılıkların, çatışma ve şiddet aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi, başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağduyulu bir şekilde davranma refleksi kazandırılması gerektiği vurgulandı.



Haber Tarihi : 21.01.2019

AYLARA GÖRE HABERLER