Üniversite-Sanayi İş Birliğine Yönelik Çalışmalar Sürüyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Bu amaç kapsamında SCÜ ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİMADEN) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

İmza törenine SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ETİMADEN Genel Müdürü Serkan Keleşer, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) Başkanı Abdülkerim Yörükoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Saç, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Kurşun ve ETİMADEN Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanı Derya Maraşlıoğlu ile ETİMADEN Danışmanı Tuncay Belen katıldı.

 

5 yıllık geçerliliği olan protokol; Çevre ve katı-sıvı atık yönetimi, enerji verimliliği, poses dizaynı ve optimizasyonu, ileri teknoloji bor birleşiklerinin üretimi, bor ürünlerinin kullanımının artırılması ve ETİMADEN’e ait sahalarda bulunan değerli elementlerin eldesi gibi konuları kapsıyor.

 

Keleşer Konferans Verdi

 

Ayrıca ETİMADEN Genel Müdürü Serkan Keleşer, SCÜ Kültür Merkezinde “Türkiye’de Madencilik, Bor ve Borun Kullanım Alanlarına Dair” konulu bir konferans verdi.

 

Konferansa, iş birliği imza törenine katılan yetkililer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Rektör Yıldız konferanstan önce Genel Müdür Keleşer’e teşekkür belgesi verdi.

 

Keleşer konferansta; bor madeni, bor madeninin kullanım alanları, Türkiye açısından önemi gibi konulara değinirken öğrencilere de kişisel gelişim deneyimlerini aktardı.

 

Konferans, Keleşer’in katılımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.
 



Haber Tarihi : 27.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER