Adalet Bakanlığı’ndan Üniversitemize Teknik Malzeme Desteği

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’ne teknik malzeme desteğinde bulundu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ın girişimleri neticesinde Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Ağları Laboratuvarı’nda kullanılmak üzere teknik malzeme hibe edildi.

Hibe kapsamında: 2 adet Raf Sunucu (AMD 8360 raf sunucu tip 1 AMD), 2 adet raf sunucu ( İNTEL 5420 raf sunucu tip 8,IBM, ), 2 adet data kasaları ile sunucu ve ağ cihazı kabini (büyük boy kabinet markasız), 1 adet router yönlendirici cihaz (CISCO 2821 router yönlendirici. markasız CISCO 2821 roter yönlendirici), 3 adet routerler yönlendirici cihazlar (CISCO 2821) olmak üzere güncel değeri 300 bin TL olan muhtelif teknik malzemeler hibe edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hidayet Takcı, “Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün teknolojik altyapısını daha da güçlendirecek bu cihazların Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 22.12.2020