Etkili İletişim Becerileri Konferansı

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tercüme Kulübü tarafından “Etkili İletişim Becerileri” isimli konferans düzenlendi.

 

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı Öğr. Gör. Sema Biçer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Öğr. Gör. Sema Biçer konferansına, “Konuşacaklarıma baktığımız zaman hayatınızda hiç duymadığımız, yabancısı olmadığımız şeylerden bahsetmediğimi göreceksiniz. Bu yolculuk bir farkındalık yolculuğu ve bu yolculukta aslında şu anda birlikte başlamış olmasına rağmen herkes kendi içinde bir yolculuk yapıyor olacak ve siz buradan çıkarken buradakinin aynısı olmayacaksınız.” diyerek başladı.

 

Anı yaşa demeyi çok tercih etmediğini söyleyen Öğr. Gör. Biçer, “Çünkü anı yaşa dendiği zaman geçmişten bağımsız, gelecekten habersiz, kafana eseni yap gibi bir anlam çıkıyor. Onu da çok tercih etmediğim için “

‘Anda Yaşa’yı daha çok tercih ediyorum. Carpe Diem anda yaşa demek. Etkili iletişim becerileri konusunda bizim anda olmamızı, anı yaşamamızı, anı yakalamamızı engelleyen iki hırsız var. Bunlardan bir tanesi geçmişe ait pişmanlıklarımız. İkincisi, geleceğe ilişkin endişelerimiz. İşte bu iki tane hırsız bizim anda olmamızı işin özüne bakarsak yaşamımızı elimizden alıyor. Bedenimizin olduğu yere zihnimizi, gönlümüzü, ruhumuzu, her şeyimizi getirebiliyorsak ancak o anda olabiliyoruz. Onun dışındaki hiçbir zaman bizim anda olmamızı sağlamıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Öğr. Gör. Biçer, “Ben etkili iletişim becerileri konusunda konuşurken iletişimin de tanımını yapıyorum. Ama onun öncesinde şu cümleyi kuruyorum: Ne tür olursa olsun iletişimin temelini insan insana bir ilişki oluşturur. Eğer iletişim hâlinde olduğunuz kişilerle özünde insan insana bir ilişki oluşturamazsak üzerinde koymak biraz daha zaman alır.” diye konuştu.

 



Haber Tarihi : 04.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER