Olimpiyat Şampiyonu Üniversitemizde

Rio Olimpiyatları’nda altın madalyayı kazanarak ay yıldızlı şanlı bayrağımızı göndere çektiren Sivaslı güreşçilerimiz Taha Akgül ile yine olimpiyatlarda bronz madalya kazanan Cenk İldem baba ocağına gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler.
 
Bu kapsamda Üniversitemize gelen gururumuz sporcular Akgül ile İldem Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ı makamında ziyaret ettiler.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç’ın da katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Yıldız, Taha Akgül ve Cenk İldem’e ülkemizi en iyi şekilde temsil edip Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya gösterdikleri için kendilerine şükranlarını belirtti ve kendilerini içenlikle tebrik etti.
 
-Şampiyon Yüksek Lisans Öğrencimiz-
 
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ayrıca Taha Akgül’ün Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nda yüksek lisans öğrencisi olduğunu ifade ederek bunun ayrıca bir mutluluk olduğunu sözlerine ekledi ve: “İnşallah doktorayı da burada tamamlar. Yıllardır başarılarınızı biliyoruz. Umarım bu başarılarınız artarak devam eder.” ifadelerini kullandı.
 
Şampiyon Akgül ise Rektör Prof. Dr. Yıldız’a teşekkür ederek, olimpiyatlar hakkında bilgi verdi. Akgül olimpiyatlarda iki Sivaslı olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerinin altını çizdi.
 
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yıldız Şampiyon Akgül'e ve Cenk İldem’e başarılarının anısına plaket takdim etti.
 
-Üniversitemiz Yeni Çok Amaçlı Salon’a Taha Akgül’ün İsmi Verildi-
 
Ziyarette Taha Akgül’e bir de müjde veren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı kararla Yeni Çok Amaçlı Spor Salonu’na Taha Akgül’ün isminin verildiğini söyledi. Yapılan uygulamadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Taha Akgül Rektör Yıldız’a ve senato üyelerine teşekkür etti.
 
Ziyaretin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çimen, Gençlik Spor İl Müdürü Kılıç, Şampiyon Akgül ve İldem ile birlikte Taha Akgül’ün isminin verildiği Spor Salonu’nu ziyaret ederek önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.



Haber Tarihi : 21.09.2016

AYLARA GÖRE HABERLER