Üniversitemizi İleriye Taşımalıyız

Üniversitemizde Profesör, Doçent ve Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan akademik personelimiz için unvan değişikliği programı düzenlendi.

 

Üniversitemiz Personel Yemekhanesi VIP Salonu’nda düzenlenen akademik unvan değişikliği programına Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Ahmet Alim, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile bir üst akademik kadroya atanan öğretim elemanları katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız bilimsel çalışmalarla Üniversitemizi ileri taşımamız gerektiğini söyleyerek, “Biliyorsunuz elimizde fazla kadromuz yoktu. Bundan sonra kadrolarımızı da aldık artık rahatız. Önceden ne zaman vakti geliyor diye bakıyorduk. Şimdi ise çok daha rahatız. Hatta yeni ilanımızda 83 kişi var. Cumhuriyet Üniversitemiz tarihi boyunca belki bir ilktir. 9 kişilik bir araştırma görevlisi kadrosu daha çıktı. Bunları gördükçe elbette seviniyoruz. Doktoranızı yaptıysanız, öğretim görevlisiyseniz bu sizin hakkınız. Kadro sıkıntılarımızdan dolayı beklettiğimiz kişiler oldu. Artık böyle bir sıkıntı yok. Bilimsel çalışma yaparken de sadece makale için yapmayalım. Çünkü Türkiye bir makale çöplüğüne döndü. Buradan bir çıktı, bir ürün alalım. Bu çalışma insanlığın yararına olacak bir şeyler olsun. Bu yönde de son zamanlarda da üniversitemizin başarılarını görmeye başladık. Dünya sıralamasında 3 yılda 51 basamak yükseldik. Türkiye sıralamasında ise 8 basamak yükselerek 38. Sıraya yükseldik. Tabi bunu her geçen zaman daha da ileriye götürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Rektörümüz, “Erasmus bütçesinde Türkiye’de ilk sıradayız. 4 yıldan beri yapılıyor. Her zaman genele de ODTÜ birinci oluyordu. Şuan ODTÜ üçüncü sırada. ODTܒnün aldığı destek 300 bin Euro, bizim aldığımız destek 947 bin Euro’dur. İkincisi ise Koç Üniversitesi, onlar da 500 bin Euro civarında bir destek aldı. Bu açıdan çok seviniyoruz. Birçok akademisyen ve öğrenci arkadaşımızı yurtdışına göndereceğiz. Oradan da bize akademisyen ve öğrenci gelecek. Bunlar hem şehrimiz hem de üniversitemiz için çok önemlidir.” diye belirtti.

 

Profesör kadrosuna atanmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kaynar, “Cumhuriyet Üniversitesi’nin personeli olmaktan gurur duyuyorum. Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza bizleri buraya davet ederek sevincimizi paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 25 yılın üzerinde bu üniversiteye hizmet etmiş biriyim. İnşallah Rektör hocamızın desteği ile bölümümüzü Türkiye’deki diğer bölümler arasına sokmayı planlıyoruz.” dedi.

 

Doçent kadrosuna atanan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Büşra Cesur ise, “Öncelikle ben teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Üniversitemizde çok büyük farklılıklar var. Artık gurur duyuyoruz. Kadrolarımız için de teşekkür ediyoruz. Daha önce kadrolarda çok sıkıntılar oluyordu. Şu an ise adil bir şekilde sırası gelen kadroyu aldı. Bizler de gururla çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Profesör kadrosuna atanan Prof. Dr. Oğuz Kaynar, Prof. Dr. Güven Delice, Prof. Dr. Dilek İmren Koç; Doçent kadrosuna atanan Doç. Dr. Büşra Cesur, Doç. Dr. Bünyamin Karagözoğlu, Doç. Dr. Uğur Tutar, Doç. Dr. Ülker Aslı Güler, Doç. Dr. Gülderen Karakuş, Doç. Dr. Eyüp Atmaca, Doç. Dr. Binnur Bağcı, Doç. Dr. Kani Ülger, Doç. Dr. Hayreddin Gezegen; Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanan Dr. Esengül Salihoğlu, Dr. Ayşe Azamet, Dr. Nagihan Soyer, Dr. Figen Arslan Koçkaya, Dr. Tuğba Doğan, Dr. Tuğba Eyceyurt Batır, Dr. Selçuk Buyrukoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Uğur’a Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız belge ve hediyelerini verdi.

 

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Haber Tarihi : 02.09.2019

AYLARA GÖRE HABERLER